Antena Meniu Search
x

Video Alina Zară a lăsat în urmă Bucureştiul şi cariera de actriţă pentru viața la țară. "Mândra chic" reinventează zestrele naționale

Moda a plecat de la sat. Din costumul nostru naţional, marii creatori de modă ai lumii au făcut piese de rezistenţă pe podium.

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 08:10

Vezi și

Târziu, când am realizat şi noi ce comoară avem, a început operaţiunea "recuperarea". Doar că nu mai erau nici femei care să coasă, nici pânză suficientă, nici şezători. Era, deci, nevoie de cineva care să reinventeze această zestre. Pentru asta Alina Zară a lăsat în urmă Bucureştiul şi cariera de actriţă şi s-a întors acasă, în Ţara Făgăraşului. Iată povestea ei. De la femeile care coseau de dimineaţa până seara ii înflorate sau pieptare cu mărgele.

Alina Zară a lăsat în urmă Bucureştiul şi cariera de actriţă şi s-a întors în Ţara Făgăraşului

Alina Zară: Cine se aseamănă se adună la un moment dat și am încercat să strâng în jurul meu bunătate pentru că oamenii buni puși împreună fac lucruri bune și noi asta ne dorim să facem, lucruri bune. Aceşti oameni puși împreună, aceștia sunt de fapt adevărata comoară a României. România dacă are ceva extrem de valoros are un lucru, oamenii.

I-au trebuit mulţi ani şi multe dezamăgiri ca să înţeleagă asta. Că oamenii ei, valoroşi, sunt cei pe care i-a lăsat acasă, când a plecat în lume, să se facă om mare. Iar acasă nu poate fi decât aici, la Mândra, în Ţara Făgăraşului. Faceţi cunoştinţă cu Alina Zară, zisă şi mândra chic. 

O vreme a oscilat între cele două lumi. A terminat actoria la Bucureşti, însă gândul îi era tot acasă. La satul înghesuit între dealuri, la casa cu muşcate, la mama Ruţă, bunica ei cu ochi de înger şi la frumoasele seri de şezătoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alina Zară a lăsat în urmă Bucureştiul şi cariera de actriţă pentru viața la țară. "Mândra chic" reinventează zestrele naționale