Antena Meniu Search
x

Alisa şi Timka, doi urşi din Ucraina, vor începe o nouă viață în sanctuarul de la Zărneşti

Alisa şi Timka, cei doi urşi aduşi din Ucraina în sanctuarul de la Zărneşti, se bucură acum de o nouă viaţă. Animalele au fost atât de fericite să fie libere, încât, imediat ce au ajuns în noua lor casă, au început să se tăvălească prin frunze.

de Redactia Observator

la 13.11.2020, 09:51

Vezi și
  • Doi urși din Ucraina au ajuns în sanctuarul de la Zărneşti.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

De ieri, doi urşi aduşi din Urcaina au parte de o viaţă nouă, în sanctuarul pentru animale sălbatice de la Zărneşti. Alisa şi Timka, de 27 şi 20 de ani, se bucură acum de bătrâneţe în libertate, după ce, în trecut, au trăit împreună într-un ţarc de 60 de metri pătraţi, la o grădină zoologică.

Doi ani au durat demersurile legale pentru ca cei doi urși să poată primi șansa unui trai mai bun. Animalele au intrat în România în noaptea de miercuri spre joi și au ajuns la Zărnești după o zi.

Florin Ticuşan: "Ei acumulează pe drum stres, oboseală, mai ales că e o cușcă și sunt într-un spațiu restrâns. Din punct de vedere al sănătății, se prezintă bine. El are probleme la dentiție, iar ea este oarbă și cred că are probleme cu auzul".

Alisa și Timka au nevoie, pentru moment, de o perioadă de trei zile, în care să se obișnuiască cu noul țarc, de 30 de ori mai mare decât cușca în care și-a petrecut ultimii ani, în Ucraina.

Cristina Lapis, Asociația "Milioane de Prieteni": "M-a impresionat să văd că primul lucru pe care l-a făcut când a ajuns a fost că s-a tăvălit în frunze, deci cât de dor i-a fost de pădure".

Paula Ciotloș, Asociația "Milioane de Prieteni": "Fericirea lor de azi, de aici este imensă, că și a noastră și nu putem decât să ne bucurăm de momentele astea, care aduc lumină în viețile noastre și în misiunea noastră".

Sanctuarul de urși de la Zărnești a fost înființat în 2005. De atunci, peste 130 de animale au găsit aici îngrijirea și spațiul pe care nu l-au avut în grădini zoologice sau cuștile cabanelor.

Spațiul total al rezervației este de 69 de hectare, iar mâncarea și îngrijirea unui singur urs costă echivalentul a 25 de euro pe zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Alisa şi Timka, doi urşi din Ucraina, vor începe o nouă viață în sanctuarul de la Zărneşti