Antena Meniu Search
x

Video "Am aşteptat să fie mai ieftin, dar nu mai e deloc!" Cine a amânat cumpărăturile de Paşte s-a trezit în faţa unor noi probleme

Cine a lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri a avut parte de surprize. Unele plăcute, altele mai puţin plăcute. De exemplu, în cea mai mare piaţă a ţării nu s-a mai găsit nici urmă de carne de miel. Dar în supermarket-uri ouăle, verdeţurile şi legumele au avut preţuri reduse drastic.  

Alin Stan
de Alin Stan

la 04.05.2024, 19:30

Vezi și

A fost zarvă mare şi astăzi în pieţele din Bucureşti. Încă de la primele ore ale dimineţii, oamenii au luat cu asalt magazinele pentru a face ultimele cumpărături.  Printre cele mai "uitate" produse au fost pâinea, ouăle, băuturile, verdeţurile şi carnea. 

Cumpărături disperate pentru masa de Paşte, pe ultima sută de metri

"Ultimele reglaje, ce să facem. Ce-i pentru ultima zi. Pâinea, o roşie, o legumă", spune un client. "Căutăm carne de miel. Am aşteptat să fie mai ieftin, dar nu mai este deloc acum", zice un altul. "Brânză şi verdeţuri. Salată, pătrunjel, mirodenii şi ouă", caută altcineva. "Ouă şi nişte carne afumată", vor alţi români.

Aglomeraţia s-a văzut şi în vânzările comercianţilor. "Droburile, cârnaţii, afumaturile, şunculiţa. Pâinea, cel mai mult. Am avut comandă mare la pâine", spune Szigmond Andreea, reprezentant carmangerie. În marile supermarketuri, preţul la ouă a fost redus semnificativ, iar în pieţe, carnea de miel nu mai există. Nici în mall-uri nu a fost linişte.

Ca să evite aglomeraţia, mulţi au comandat online tot ce au avut nevoie pentru masa de Paşte. "În online, cererea a crescut cu 30% faţă de anul trecut. Valoarea coşului mediu de cumpărături este de aproximativ 350 de lei. Cel mai mult au fost căutaţi cozonacii şi carnea de miel", transmite Alin Stan, reporter Observator.

În prima zi de Paşte, pieţele, hypermarketurile şi aplicaţiile vor fi închise. Cele mai multe dechid luni după ora 09:00. De marţi, magazinele vor funcţiona în program normal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » "Am aşteptat să fie mai ieftin, dar nu mai e deloc!" Cine a amânat cumpărăturile de Paşte s-a trezit în faţa unor noi probleme