Antena Meniu Search
x

Video "Am auzit o bubuitură. Apoi, ţipete". 25 de persoane au ajuns la spital, după ce autocarul în care erau s-a răsturnat, în Pașcani

Noapte neagră pe şoselele României! Autocarul cu care membrii unui cor mergeau la un concert de colinde s-a răsturnat la Paşcani. Dintre cei 33 de pasageri, 15 erau copii. Mulţi au ajuns la spital în stare gravă, iar unei copile medicii au fost nevoiţi să îi replanteze mâinile zdrobite în accident. Zeci de echipaje de la Ambulanță, SMURD, Pompieri și Poliție au fost trimise din tot judetul Iași la fața locului, în ajutorul victimelor. 

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 19:41

Vezi și

Cei 33 de adulţi şi copii din autocar s-au temut că vor muri. Apoi au început urlete de durere şi strigăte de ajutor. Laura Rusu, coordonator ansamblu: Am auzit o bubuitură, m-am uitat în faţă şi deja autocarul se răsturna. Apoi, ţipete, copii, am încercat să spargem geamurile, să ieşim. 

Membrii Ansamblului "Flori de măr" din Curteşti, Botoşani mergeau în Ialomiţa, unde erau invitaţi să urce pe scena unui spectacol de Sărbători. Pentru 25 de adulţi şi copii cu vârste între 11 şi 17 ani, drumul s-a oprit la camera de urgenţe. Unii vor avea mult de suferit pe patul de spital până se se refacă. O fată de 15 ani a avut, însă, cel mai mare ghinion. Braţele i-au fost zdrobite în accident, iar medicii încearcă o procedură curajoasă. Replantarea după amputare.

Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sf Maria: Va supravieţui acestui cumplit accident. În ceea ce priveşte replantarea celor două membre superioare, timpul va putea spune ce se va întâmpla. Au fost pacienţi care au necesitat şi luni de zile internare, au fost pacienţi care au avut o evoluţie favorabilă, în 3-4 săptămâni. 

Șoferul conducea cu viteză mai mare decât ar fi trebuit pe un drum acoperit de ceaţă

Pe acelaşi subiect

Copila venise în ansamblu de o lună şi jumătate şi făcea prima ei deplasare.

Laura Rusu, coordonator ansamblu: Foarte bine dansa, îmi era dragă şi am acceptat să meargă pentru că a prins foarte repede şi dansa foarte bine. Suntem toţi în stare de şoc, ne rugăm să fie bine. 

În timp ce medicii copleşiţi de valurile de răniţi încercau să le aline durerea, poliţiştii luau locul medicilor în curba unde s-a răsturnat autocarul. Datele preliminare arată că şoferul conducea cu viteză mai mare decât ar fi trebuit pe un drum umed şi acoperit de ceaţă. 

Şoferul, în vârstă de 62 de ani, a scăpat fără răni grave şi este anchetat acum de poliţiştii. Familiile şi prietenii artiştilor răniţi în accidentul de autocar aşteaptă veşti bune de la medici. Ansamblul „Flori de măr“ din Botoşani era cunoscut în toată ţara.

Anton Maricel, primar comuna Curteşti: Participau la festivaluri din 2016. Participau la diverse activităţi culturale. Au mers şi în Replublica Moldova. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Am auzit o bubuitură. Apoi, ţipete". 25 de persoane au ajuns la spital, după ce autocarul în care erau s-a răsturnat, în Pașcani