Antena Meniu Search
x

Video Autocar plin cu pasageri, răsturnat în Paşcani. 27 de persoane rănite, o adolescentă şi-a pierdut ambele braţe. Planul Roşu a fost activat

Accident cumplit, azi-noapte, la intrare în Paşcani! Un autocar s-a răsturnat şi a ieşit de pe şosea, pentru că şoferul a ratat un viraj. Nu mai puţin de 27 de persoane au fost transportate la spital după accident, iar autorităţile au declanşat Planul Roşu de intervenţie. Din păcate, o adolescentă este în stare gravă: accidentul a lăsat-o fără ambele braţe. 

de Redactia Observator

la 17.12.2022, 14:08

Vezi și

Autocarul era plin ochi. 33 de oameni, membri ai unui ansamblu artistic, se îndreptau cu acesta spre Slobozia, unde urmau să susţină un spectacol. La intrarea în Paşcani, însă, într-o curbă, şoferul nu urmărit drumul, şi a mers drept, ieşind de pe şosea.

Martor: A ratat curba, că se poate vedea. Prin şanţ, a lovit malul de pământ şi s-a răsturnat. Este şi un stâlp dat jos. 

Autocarul s-a răsturnat, iar oamenii s-au trezit unii peste alţii

Impactul a fost puternic. Mulţi au suferit răni severe, iar autorităţile au activat imediat Planul Roşu de intervenţie. Zeci de echipaje au sosit la faţa locului, dar medicii i-au îngrijit prima dată pe cei răniţi grav.

Pe acelaşi subiect

Martor: Sunt persoane care au fost doar preluate de către echipajele de la SMURD, de la Ambulanţă, care au venit la faţa locului. Sunt (n.r. ambulanţe) trimise cu siguranţă şi de la Târgu Frumos, chiar şi de la Iaşi. Sunt foarte, foarte multe. 

Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi: În urma evaluării medicale au fost transportate 25 de persoane, iar două dintre acestea au fost transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria“ Iaşi.

Anca Vîjiac IPJ Iaşi: 27 de persoane au fost transportate la spital, majoritatea fiind rănite uşor. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. 

O adolescentă şi-a pierdut ambele braţe

Irina Telișcă - pdc ISJ Botoșani: Copiii implicaţi în accidentul de aseară, elevi de liceu, aparţin de Ansamblul Primăriei Curteşti, Ansamblul Flori de Măr şi participau la un festival.

Multe dintre victime au ajuns la Spitalul Municipal din Paşcani, unde curtea unităţii medicale a devenit neîncăpătoare. În stare critică este o adolescentă de 15 ani, care în urma accidentului şi-a pierdut ambele braţe. Ea a fost mutată, ulterior, la un spital din Iaşi. Alţi doi minori, găsiţi inconştienţi, sunt în continuare în stare critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Autocar plin cu pasageri, răsturnat în Paşcani. 27 de persoane rănite, o adolescentă şi-a pierdut ambele braţe. Planul Roşu a fost activat