Video "Am avut şoc anafilactic". Un procuror a ajuns la spital după ce a mâncat la cherhanaua din Vadu, închisă de inspectorii ANPC
O tonă de alimente expirate, printre care peşte vechi de luni de zile, carne cu mucegai şi o mizerie greu de descris în cuvinte. Este descoperirea inspectorilor ANPC într-o cherhana cu renume pe litoral, chiar de 1 Decembrie. Inspecţia a avut loc după ce un client, un cunoscut procuror din Constanţa, a luat masa la acest restaurant cu specific pescăresc şi... a ajuns la spital, de urgenţă.
Controlul comisararilor de la Protecția Consumatorilor a venit în urma sesizării făcute de un client, care susține că a ajuns la spital după ce a mâncat la restaurantul respectiv. De cealaltă parte, reprezentanții localului cu specific pescăresc susțin că este vorba despre o eroare umană, toate acele produse expirate urmau să fie distruse și că acea cantitate s-a strâns ca urmare a unui sezon slab, fără clienți și fără turiști.
O tonă de alimente stricate, la cherhanaua din Vadu
O bombă biologică pentru orice client. Asta au găsit inspectorii ANPC în magazia acestei cherhanale din Vadu. Cel mai "proaspăt" peşte expirase de 6 luni.
Din "meniu" nu lipsea nici carnea mucegăită, dar şi alte produse cu termenul de valabilitate depăşit chiar din 2019. În total, peste o tonă de alimente.
- Mizerie și peste o tonă de alimente expirate, descoperite la o celebră cherhana de pe litoral. "Condiţii greu de...
- Mâncare expirată vândută lângă o şcoală din Galaţi. Unele alimente sunt interzise prin lege încă din 2008
- Mizerie şi alimente expirate în zeci de magazine Auchan. Inspectorii ANPC au dat amenzi de 750.000 de lei şi au...
Horia Constantinescu, preşedinte ANPC: Nu s-a găsit nici un alt peşte proaspăt, deci oricine ar fi ajuns astăzi să servească masa, cu siguranţă nu ar fi avut altceva de mâncat decât peşte expirat, cu miros înţepător de putrezit, preparat în nişte condiţii greu de imaginat.
Inspecţia a avut loc după ce un client, un cunoscut procuror din Constanţa, a luat masa la acest restaurant cu specific pescăresc şi... a ajuns la spital, de urgenţă.
Teodor Niță, procuror: Le mulţumesc medicilor care m-au salvat, că mă gândesc că am avut o şansă. Poate erau copii, femei gravide, care nu ar fi rezistat la aşa ceva. Sper că legea va fi aplicată şi în cazul acesta. A fost un medic generalist care avea un sac de medicamente şi care m-a ţinut în viaţă până m-a preluat salvarea. Am avut şoc anafilactic. Asta înseamnă otrăvire.
Inspectorii au fost uimiţi şi de condiţiile în care erau ţinute preparatele care urmau să ajungă pe mesele turiştilor.
Denis Stamatescu, proprietar cherhana: E un incident care a avut loc pe fondul unui sezon slab.
Valorile estimate ale cantităţilor de marfă aprovizionate au dus la prea multe stocuri, stocuri care urmau să fie dispuse spre distrugere, iar o eroare umană a dus la acest incident regretabil.
Restaurantul a fost închis temporar până la remedierea problemelor. Totodată, patronul a fost amendat cu 10.000 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰