Antena Meniu Search
x

Video "Am paralizat în casă". Viaţa bucureştenilor din cele 2.000 de blocuri fără căldură şi apă caldă, după ce o ţeavă veche de 23 de ani s-a spart

Frig afară, frig şi în case. Zeci de mii de locuitori din Capitală au rămas fără apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la o magistrală principală. Oamenii se încălzesc ca în comunism, cu aeroterme şi reşouri, iar explicaţiile autorităţilor, care dau vina pe reţeaua veche, nu le ţin deloc de cald. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 28.11.2023, 19:51

Vezi și

Zeci de mii de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei s-au trezit în frig în pragul iernii.

2.000 de blocuri fără căldură şi apă caldă în Bucureşti

"Am paralizat în casă, nici apă caldă nici căldură. Asta e, ce să mai zicem?!", spune o femeie. "La lighean. La încălzit în oale și în cratiți. Nu avem nici căldură, nici apă caldă din păcate. Chiar acum a trecut administratora și a spus că până pe 29 durează. Am înțeles că s-au spart niște țevi, ceva de genul", povesteşte o altă femeie.

"Nici căldură, nici apă caldă. Am soția acum în spital și mă gândesc că dacă o aduc acasă în frig, că am dormitorul foarte rece, trebuie să bag curent, altceva ce să fac, să iau un calorifer să bag", spune un bărbat.

Pe acelaşi subiect

Încă de ieri de la prânz locuitorii Capitalei au observat că apa caldă nu mai curge la robinet, iar caloriferele sunt reci. "Din cele 2.000 de blocuri fără căldură, 1.000 sunt în Sectorul 3. Cea mai mare problemă este o avarie la una dintre conductele principale, Magistrala 1 Sud, avarie care este cu furnizarea agentului termic la 800 de blocuri din Capitală", transmite Andreea Milea, reporter Observator.

Când se rezolvă avaria 

Cel mai devreme oamenii vor avea apă caldă şi căldură abia mâine la prânz.

"Este vorba de o ţeavă care a fost avariată prin spărtură pe o lungime de circa 850 de metri. Are 23 de ani. A fost izolată luni la ora 12. Ulterior a fost golită cu pompe pana la ora 23:30. Până astăzi dimineaţă a fost ventilată galeria pentru răcirea acesteia. Astăzi s-a intervenit pentru remedierea în subteran", a declarat Adrian Teodorescu, directorul Termoenergetica.

Anul trecut, pierderile din reţea au fost de aproape 40%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Am paralizat în casă". Viaţa bucureştenilor din cele 2.000 de blocuri fără căldură şi apă caldă, după ce o ţeavă veche de 23 de ani s-a spart