Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Am simţit pericolul". Sat ameninţat de flăcări în Gorj. Pârâul din apropiere care putea ajuta pompierii a secat

Au fost momente de panică într-un sat din Gorj, unde zeci de gospodării au fost amenințate de flăcări. Un incendiu de vegetație s-a extins rapid din cauza vântului și a câmpurilor uscate. Flăcările au cuprins două anexe și s-au apropiat până la câțiva metri de casele oamenilor. Pompierii n-au avut o misiune ușoară. În zonă, nu există hidranți, iar pârâul din apropiere, care i-ar fi putut ajuta, a secat din cauza arșiței din această vară. 

de Diana Speretoiu

la 14.08.2024 , 08:53

O limbă de foc de aproape o jumătate de kilometru a amenințat zeci de gospodării. Flăcările au izbucnit într-o livadă, apoi s-au extins rapid către clădiri. "A fost greu, am simţit pericolul. Cu apa întodeauna a fost problemă aici. Şi noi suntem pe valea cu apa", ne mărturiseşte un localnic.

Intervenţia pompierilor nu este deloc uşoară. Toată vegetaţia este uscată, iar afară sunt 40 de grade.

În zonă nu era niciun hidrant

Vezi și

Toți sătenii au făcut noapte albă de teamă că focarele s-ar putea reaprinde în orice moment. Focul a cuprins două anexe. Pompierii și localnicii au reușit să protejeze locuințele chiar dacă flăcările au ajuns foarte aproape de case.

În zonă nu sunt hidranți așa că oamenii care au dat o mână de ajutor au luat apă din alt sat. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale.

În ultimele săptămâni, tot mai multe incendii de vegetație au dat alarma la 112. Doar în Gorj, în trei zile, au fost aproape 50 de astfel de solicitări.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » "Am simţit pericolul". Sat ameninţat de flăcări în Gorj. Pârâul din apropiere care putea ajuta pompierii a secat