Antena Meniu Search
x

Video "Am zis că sunt petarde". 30 de focuri de armă trase de la geamul unui apartament din Giurgiu de un bărbat de 33 de ani. Individul s-a baricadat apoi în casă 12 ore

Un individ de 33 de ani din Giurgiu a pus vieţilor oamenilor în pericol după ce a tras de la geamul locuinţei zeci de focuri de armă. Proiectilele au răsunat şi după ce poliţia a ajuns la faţa locului. Timp de 12 ore, bărbatul s-a baricadat în casă. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 04.01.2023, 19:19

Vezi și

Ora 13. Intervenţia mascaţilor vine după 12 ore de la primul apel la 112. Oamenii au sunat după ajutor, speriaţi de bubuiturile care au răsunat în miez de noapte.

Tânăr: Ieşea lumea pe la balcoane să vadă ce s-a întâmplat. Noi am zis că sunt petarde!

S-a baricadat în casă timp de 12 ore 

Cristina Filip, reporter Observator: Ajunşi la adresă, poliţiştii şi-au dat seama că nu este vorba despre pocnitori, ci despre focuri de armă. Individul în cauză, un bărbat de 33 de ani, nu s-a sfiit nici în faţa oamenilor legii, ci a continuat să tragă cu pistolul de la etajul 3 al acestui bloc.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a tras în total 30 de focuri de armă. Cu toate acestea, până astăzi, la prânz, nimeni nu a intervenit. Pistolarul nu a vrut să deschidă uşa, aşa că poliţiştii au aşteptat un mandat de percheziţie. Asta deşi în urma cazului Dincă, de la Caracal, legea a fost modificată tocmai pentru evitarea unor situaţii tragice.

Adrian Cuculis, avocat: Putea să fie împuşcat orice fel de trecător. În condiţiile în care poliţiştii chemaţi la faţa locului au constat săvârşirea unei infracţiuni cu o armă de foc, bineînţeles că aveau posibilitatea cu propriile resurse sau cu resursele altor colegi mai specializaţi să intre fără mandat de percheziţie.

Mascaţii au intrat în casă după 12 ore. Timp în care concubina bărbatului a plecat de acasă şi ar fi abandonat pistolul în zona gării, la 500 de metri distanţă.

Repoter: Copilul de 2 luni era în casă? S-a speriat când a tras? Unde e pistolul?

În jurul orei 17, şi pistolarul a fost scos din imobil şi dus la audieri.

Cristina Filip, reporter Observator: Aproape 4 ore au stat mascaţii în apartamentul bărbatului. A durat atât de mult pentru că el a solicitat şi prezenţa unui avocat, iar procedura spune că se aşteaptă două ore.

Bărbatul este acum cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Individul a mai fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare după ce a fost prins la volan sub influenţa drogurilor.

Administrator bloc: De când e mic, de când s-a născut cred că stă aici.  Era el un pic mai nonconformist aşa, tot auzeam tot felul de vorbe.

Mult mai prompt au intervenit noaptea trecută poliţiştii din Gorj. Doi tineri au fost reţinuţi după unul dintre ei s-a lăudat pe reţelele de socializare cu armele deţinute ilegal şi chiar a tras un foc de amuzament.

Astăzi, un verişor al individului a fost şi el reţinut după ce a lansat ameninţări cu arma într-un filmuleţ postat Facebook. "Aşa vă împuşc pe toţi!"

Pistolul s-a dovedit a fi de jucărie, dar asta nu l-a scăpat de dosar pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Am zis că sunt petarde". 30 de focuri de armă trase de la geamul unui apartament din Giurgiu de un bărbat de 33 de ani. Individul s-a baricadat apoi în casă 12 ore