Antena Meniu Search
x

Amânare în procesul în care Dragnea a contestat completul de 5 judecători a Curţii Supreme

Curtea de Apel a decis să amâne judecata în procesul în care Liviu Dragnea a contestat completul de 5 judecători a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Următorul termen a fost stabilit pentru 23 noiembrie.

Amânare în procesul în care Dragnea a contestat completul de 5 judecători a Curţii Supreme
Amânare în procesul în care Dragnea a contestat completul de 5 judecători a Curţii Supreme - Hepta

Curtea de Apel a decis să amâne judecata în procesul în care Liviu Dragnea a contestat completul de 5 judecători a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Următorul termen a fost stabilit pentru 23 noiembrie.

Motivul amânării a fost acela că citaţia trimisă în cazul unei persoane care a intervenit în acest proces s-a întors la Curtea de Apel Bucureşti, iar procedura de citare nu a fost îndeplinită. 

Acţiunea preşedintelui PSD a fost înregistrată la Curtea de Apel Bucureşti în data de 5 octombrie, vizând schimbarea componenţei completului în care este judecată contestaţia sa la condamnarea de trei ani şi şase luni de închisoare cu executare primită în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Următorul termen în acest proces este 5 noiembrie.

Hotărârea numărul 89 din 4 septembrie 2018 a Colegiului de conducere al ICCJ contestată de Dragnea la Curtea de Apel Bucureşti se referă la măsuri decise ca urmare a modificărilor Legii de organizare judiciară.

Dragnea: Se urmăreşte să fiu "băgat la puşcărie"

Liviu Dragnea declara, la Antena 3, că se urmăreşte să fie ”băgat la puşcărie” de un complet de la ICCJ făcut cu încălcarea legii şi că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să facă demersuri în legătură cu desemnarea completelor de 5 judecători de la ICCJ.

”Vor să mă bage la puşcărie cu un complet făcut cu încălcarea legii. Legea spune că preşedinţii completurilor sunt repartizaţi aleatoriu. ICCJ a adoptat o decizie prin care legea intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019. De ce? Ca să desemneze două complete nelegal. Vom contesta, sigur, dar tot la ei”, a spus Dragnea.

Preşedinta ICCJ Cristina Tarcea a răspuns acuzaţiilor preşedintelui PSD conform cărora la instanţa supremă nu se respectă legea, cu referire la reglementarea completurilor de cinci judecători, afirmând că la Înalta Curte se respectă legea şi în ţara asta sunt judecători care respectă legea cu orice risc.

În legătură cu această decizie a ICCJ, Guvernul a sesizat Curtea Constituţională privind un posibil conflict între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cazul constituirii completurilor de judecată.

Guvernul arată în sesizarea transmisă CCR că instanţa supremă a refuzat explicit să aplice o lege adoptată de Parlament, substituindu-se, implicit, autorităţii legiuitoare, arată Curtea Constituţională.

Întrebat în ce fel l-ar ajuta aceste modificări privind desemnarea completurilor de judecată, liderul PSD  a spus că trebuie să răspundă "acei indivizi care spun asemenea minciuni" şi care au făcut şi fac presiuni asupra completului care l-a judecat în primă instanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Amânare în procesul în care Dragnea a contestat completul de 5 judecători a Curţii Supreme