Antena Meniu Search
x

În semn de solidaritate cu oamenii străzii, Ambasadorul Marii Britanii a dormit afară, într-un sac vechi de 30 de ani

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a dormit afară pentru a atrage atenţia asupra problemelor oamenilor fără adăpost.

Vezi și

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a dormit afară pentru a atrage atenţia asupra problemelor oamenilor fără adăpost. Alături de el, sub cerul liber, s-au odihnit şi alţi membri ai comunităţii britanice din ţara noastră, dar şi câţiva voluntari. Doar în Capitală se estimează că ar fi peste 5.000 de persoane care nu au un acoperiş deasupra capului.

Mii de oameni trăiesc pe străzile din Capitală sau în canale, iar mulţi dintre ei nici măcar nu mai speră la o viaţă mai bună. În universul lor domină mizeria, bolile, drogurile şi ...frigul. Dorm pe cartoane, sub cerul liber, iar fiecare zi este o luptă pentru supravieţuire. 

În semn de solidaritate, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti şi-a adus sacul de dormit de acasă şi a înnoptat... afară. 

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti:

Pe acelaşi subiect

Acest sac de dormit este foarte vechi. L-am folosit când eram student la Geografie, acum 30 de ani. 

5 mii de oameni fara acoperis aici la Bucuresti in fiecare noapte, inclusiv in mijlocul iernii. Si pentru ei nu este usor deloc. 

NIGEL BELLINGHAM, director British Council Romania: 

Vezi pe stradă oameni fără adăpost şi le poţi afla poveştile, de ce nu au case. Unii fug de abuzurile de acasă, de tot felul de situaţii critice şi cred că este foarte important să îi ajutăm.

Într-o gravă situaţie sunt şi multe alte persoane, care se ascund de frig în scările blocurilor sau în Gara de Nord. Mulţi nici nu ştiu că pot merge la adăposturile de noapte private sau de stat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » În semn de solidaritate cu oamenii străzii, Ambasadorul Marii Britanii a dormit afară, într-un sac vechi de 30 de ani