Meniu
Search
x

Ambulanţier din Cluj, amendat şi lăsat fără permis pentru că ducea o pacientă la spital cu viteză mult prea mare

Are de plătit o amendă pentru că a vrut să ducă un pacient mai repede la spital. Vorbim despre un ambulanţier din Cluj, angajat al unui serviciu de ambulanţă privat, care a rămas fără permis pentru că a depăşit viteza legală în drumul spre cel mai apropiat spital. Se grăbea cu o femeie la Urgenţe, dar agentul de poliţie nu s-a lăsat înduplecat.

De Adrian Obreja la 29.01.2021, 20:24
Vezi și
  • Ambulanţierul ar fi circulat cu 142 de kilometri pe oră.
  • Pacienta transportată de ambulanţier ar fi ajuns cu aproape două ore întârziere la spital.

Acum două zile, Cristian a pornit de la Cluj către Galaţi, cu o pacientă pe care urma să o lase acasă. Pe drum, în judeţul Vrancea, femeii i s-a făcut rău. Ambulanţierul a decis să accelereze pentru a ajunge la spitalul din Focşani. 

Ambulanţa pe care o conducea este folosită la transportul pacienţilor stabili, nu este dotată cu girofar şi sirenă. Atunci, un echipaj de la Rutieră l-a oprit. 

Cristian Marcu, ambulanţier: Mi-a spus că trebuie să întocmească un proces verbal pentru că am încălcat legea, am depăşit limita de viteză. L-am rugat să mergem în unitatea UPU, să întocmim procesul acolo, şi din nou a refuzat. 

Angela Zaharia, pacientă: Mi-au pus viaţa în pericol. Eu dacă făceam stop cardio-respirator? Acel şofer era disperat să mă ducă urgent, să-mi dea oxigen să respir. Iar pe domnul poliţist nu l-a interesat nimic. Avea un act la mână care dovedea că el însoţea un pacient şi că era nevoie să se deplaseze la o Unitate de Primiri Urgenţe pentru că starea mea s-a degradat. Acel poliţist efectiv nu i-a dat voie. Vreau să fac o plângere penală, dar acum încă îmi este rău, mă chinui. 

Atunci bărbatul a decis să sune la 112, să relateze cele petrecute şi să ceară ajutor.

Cristian Marcu, ambulanţier: Au mai venit două echipaje de Poliţie la faţa locului şi unul dintre ele m-a ajutat să ajung de urgenţă la UPU Focşani. 

Codruţa Neagu, manager Spitalul Judeţean Focşani: Atacuri de panică, tulburări anxio-depresive în tratament. Doamna este cu un carcinom mamar stâng. 

Ambulanţierul din Cluj rămâne cu permisul suspendat

Medicii au reuşit să o stabilizeze, după care au transferat-o la Galaţi. Reprezentanţii Poliţiei din Vrancea susţin că agentul a respectat legea. 

Lidia Braşoveanu, purtător de cuvânt IPJ Vrancea: Viteza a fost de 142 de kilometri pe oră. Aşa s-a înregistrat pe aparatul radar. Conducătorul auto a fost sancţionat conform OUG 195 din 2002 republicat, fiind dispusă măsura complementară a reţinerii permisului pentru o perioadă de 90 de zile. 

Bărbatul a fost oprit în trafic în jurul orei 16, iar pacienta a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, în Focşani, aproape două ore mai târziu, la ora 17.46.

Acum, ambulanţierul din Cluj a apelat la un avocat pentru a ataca sancţiunea. 

Octavian Blăjan, avocat: Atipicitatea cazului este dată tocmai de faptul că era în timpul serviciului, cu maşina de serviciu, cu ambulanţa, avea un pacient a cărui stare de sănătate s-a agravat. 

Deocamdată, tânarul din Cluj rămâne cu permisul suspendat, iar pacienta pe care o transporta este încă internată. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ambulanţier din Cluj, amendat şi lăsat fără permis pentru că ducea o pacientă la spital cu viteză mult prea mare