Antena Meniu Search
x

Video Amenda uriaşă primită de un sibian pentru că şi-a tăiat teiul din faţa porţii. Omul a vopsit ciotul în roşu, să se asorteze cu culoarea porţii

Un bărbat din Sibiu a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că a tăiat un tei din faţa casei. Îl deranjau frunzele care tot cădeau, spune el. După ce a rezolvat problema, a vopsit ciotul rămas în roşu, ca să se asorteze cu poarta locuinţei. Cel mai probabil, un vecin l-a reclamat. Potrivit noului regulament intrat în vigoare, intervenţiile ilegale asupra arborilor sunt penalizate cu sume cuprinse între 20 şi 40.000 de lei.

de Andrei Naiţă

la 07.11.2023, 22:10

Vezi și

După ce a tăiat teiul din faţa casei, bărbatul a vopsit bucata de trunchi rămasă cu vopsea roşie, la fel ca poarta casei sale. Un trecător a sesizat cele întâmplate Primăriei din Sibiu, prin intermediul unei aplicaţii. După ce au verificat situaţia, poliţiştii l-au amendat pe bărbat. "În urma verificărilor, persoana care a tăiat ilegal respectivul arbore a fost identificată şi a fost amendată cu 20.000 de lei", a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu.

Persoanele fizice riscă în astfel de cazuri sancţiuni de la 20.000 de lei la 40.000 de lei

Oamenii din cartier nu văd cu ochi buni situaţia şi condamnă gestul vecinului lor. "Îmi pare rău că e păcat domnule, un tei din ăsta ca să crească trebuie câţiva ani de zile", a declarat Lazăr Păiş, vecin. "Mi se pare primitivă (n.r decizia). Primitivă, tăiem copacul să nu mai cadă frunze", a declarat Ionuţ Trifu, vecin. Deşi recunosc că în special toamna sunt nevoiţi să măture chiar şi de câteva ori pe zi frunzele care cad din copaci, oamenii spun că niciodată nu s-au gândit să taie copacii aflaţi în faţa caselor.

Reprezentantii atenţionează că oamenii pot fi amendaţi chiar şi în cazul în care încearcă să toaleteze singuri copacii. "În municipiul Sibiu s-a aprobat anul acesta un nou regulament pentru gestionarea zonelor verzi de pe domeniul public, acesta interzicând atât toaletarea cât mai ales tăierea arborilor de pe domeniul public", a declarat Mirela Gligore, purtător de cuvânt Primăria Sibiu. Persoanele fizice riscă în astfel de cazuri sancţiuni de la 20.000 de lei la 40.000 de lei, iar în cazul persoanelor juridice acestea pot ajunge până la 70.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Amenda uriaşă primită de un sibian pentru că şi-a tăiat teiul din faţa porţii. Omul a vopsit ciotul în roşu, să se asorteze cu culoarea porţii