Antena Meniu Search
x

Ameninţări cu greva la Metrorex. Sindicalişti: Situaţia se poate bloca total

Angajaţii Metrorex se pregătesc de grevă, după ce negocierile privind contractul colectiv de muncă 2023-2024 au eşuat. Sindicaliştii USLM reamintesc că o parte a activităţii de la metrou este blocată parţial, iar "situația se poate agrava".

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 14:05

Ameninţări cu greva la Metrorex. Sindicalişti: Situaţia se poate bloca total
Ameninţări cu greva la Metrorex. Sindicalişti: Situaţia se poate bloca total - Shutterstock

"Astăzi la nivelul metroului bucureștean situația este încordată, iar activitatea este blocată parțial. În primul rând din cauza faptului că de o bună perioadă de timp furnizorul de mentenanță al trenurilor de metrou și (ne)furnizorul trenurilor pentru magistrala V Drumul Taberei – Eroilor nu asigură trenuri suficiente pentru programul de circulație stabilit. De aici disconfortul creat călătorilor.

Situația se poate agrava, în sensul că activitatea se poate bloca total. Cauza fiind blocarea negocierilor colective de muncă. În acest moment sunt îndeplinite condițiile declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de Metrorex, fapt ce poate conduce, urmând toți pașii legali, până la greva de avertisment și chiar la greva generală.

Salariații Metrorex solicită să le fie acordat respectul cuvenit pentru muncă pe care o depun pentru a transporta zilnic peste 430 000 de călători, rapid, confortabil și mai ales în siguranță. De aceea membrii USLM nu pot acceptă că, pentru muncă depusă, în condițiile specifice metroului, o muncă cu un caracter unic la nivel național să le fie afectate drepturile ce li se cuvin pentru muncă prestată și mai ales menținerea nivelului de trăi, pentru faptul că își pierd sănătatea în subteranul Capitalei", au transmis sindicaliştii USLM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Ameninţări cu greva la Metrorex. Sindicalişti: Situaţia se poate bloca total