Antena Meniu Search
x

Amenzi uriașe date de DSP Sibiu, în cuantum de 686.000 lei, pentru necompletarea formularului PLF

Aproximativ 350 de sibieni au fost amendaţi pentru că nu au completat formularul digital de intrare în ţară, în perioada cuprinsă între Crăciun şi Revelion, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Lucian Blăguţiu.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 09:19

formular de localizare la intrarea în România
Amenzi uriașe date de DSP Sibiu, în cuantum de 686.000 lei, pentru necompletarea formularului PLF - plf.gov.ro (captură foto)

"Urmarea prevederilor OUG 129/2021 am constatat, urmarea datelor furnizate din platforma Alerte MS, ca un număr de 503 persoane din judeţul Sibiu, în perioada 25-31 decembrie 2021, nu au completat formularul digital de intrare în ţară Ca urmare, la solicitarea MS de a se dispune şi raporta măsurile aplicate, s-au încheiat 343 procese verbale de contravenţie in valoare de 686.000 lei", a explicat Lucian Blăguţiu, potrivit AGERPRES

Începând cu 20 decembrie, toate persoanele care sosesc în ţară trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF), document adoptat la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană şi reglementat de Guvernul României.

Cum se completează formularul PLF

Pentru a completa formularul digital (PLF) trebuie să accesaţi platforma plf.gov.ro.

  • 1. Vă autentificaţi pe baza unei adrese de e-mail şi apăsaţi butonul Autentificare. Dacă este valid, veţi fi informat că s-a trimis un link. Verificaţi e-mailul, accesaţi link-ul primit şi veţi fi redirecţionat în aplicaţia de completare a formularului.

     

  • 2. Accesaţi butonul verde Formular nou, din dreapta-sus a ecranului. Apoi, selectaţi opţiunea CNP dacă deţineţi o carte de identitate din România sau opţiunea Paşaport / Act de identitate dacă prezentaţi alt document la trecerea frontierei.

     

  • 3. Completaţi câmpurile obligatorii ale formularului cu numele şi prenumele, ţara de unde aţi plecat, data plecării şi punctul de trecere a frontierei. Introduceţi şi adresa de destinaţie.

     

  • 4. Este necesară completarea numărului de telefon la care puteţi fi contactat pe perioada şederii în România.

     

  • 5. Selectaţi modul de călătorie (autoturism, tren, autocar, avion sau vapor) şi introduceţi toate datele necesare în funcţie de mijlocul de transport. Aceste informaţii le regăsiţi pe biletele de călătorie. 

     

  • 6. Indicaţi o persoană de contact în caz de urgenţă.

     

  • 7. Adăugaţi ţările vizitate anterior, inclusiv cele tranzitate pe timpul călătoriei. 

     

  • 8. Dacă este cazul, adăugaţi datele minorilor care vă însoţesc.

     

  • 9. Bifaţi că sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către autorităţile competente şi că aţi luat la cunoştinţă prevederile legislaţiei în vigoare.

     

  • 10. Apăsaţi butonul verde Salvează, iar aplicaţia va genera formularul digital de intrare în România. 

Din meniul Listă formulare puteţi vizualiza toate formularele pe care le-aţi completat pentru intrarea în ţara noastră în ultimele 15 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Amenzi uriașe date de DSP Sibiu, în cuantum de 686.000 lei, pentru necompletarea formularului PLF