Antena Meniu Search
x

Curs valutar

ANAF a publicat lista neagră a datornicilor. Peste 11.000 de români au intrat în vizorul inspectorilor

ANAF a publicat lista neagră a datornicilor din România. În total, peste 11.000 de români figurează cu datorii pe lista de pe site-ul Agenţiei de Administrare Fiscală.

de Redactia Observator

la 07.06.2018 , 12:13

ANAF a publicat lista neagră a datornicilor. Peste 11.000 de români au intrat în vizorul inspectorilor ANAF a publicat lista neagră a datornicilor. Peste 11.000 de români au intrat în vizorul inspectorilor

ANAF a publicat lista neagră a datornicilor din România. În total, peste 11.000 de români figurează cu datorii pe lista de pe site-ul Agenţiei de Administrare Fiscală.

Cei peste 11.000 de români au datorii de peste 14 miliarde de lei, iar potrivit ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, toţi vor primi decizii de impunere până la sfârşitul acestui an.

În general, datoriile înregistrate provin din obligaţii restante la bugetul de stat, la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul asigurărilor pentru şomaj şi la cel al asigurărilor de sănătate.

Articolul continuă după reclamă

Cu alte cuvinte, persoane care au cumulate datorii din impozitul pe venit, pensii, şomaj şi sănătate.

Potrivit legislaţiei anterioare anului 2018, aceste datorii trebuiau plătite de angajator, dacă persoanele fizice nu obţineau venituri din profesii liberale, alte activităţi independente sau chirii.

Lista publicată de ANAF priveşte doar datoriile persoanelor fizice care sunt mai mari de 15.000 de lei, cumulate în ultimii cinci ani.

Lista neagră publicată de ANAF poate fi consultată pe site-ul anaf.ro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » ANAF a publicat lista neagră a datornicilor. Peste 11.000 de români au intrat în vizorul inspectorilor