Antena Meniu Search
x

Anchetă epidemiologică în 3 județe, după primul caz de coronavirus cu transmitere comunitară

România a ajuns la 47 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. 7 dintre ei s-au vindecat, însă, starea de alertă rămâne la cote maxime. Numărul cazurilor creşte incontrolabil, chiar şi de la o oră la alta. Ieri a fost ziua neagră cu cele mai multe rezultate pozitive pentru virusul fără leac - 18 români au fost diagnosticaţi cu COVID-19. A fost şi o zi cu două premiere.

de Redactia Observator

la 12.03.2020, 11:08

Vezi și

România a ajuns la 47 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. 7 dintre ei s-au vindecat, însă, starea de alertă rămâne la cote maxime. Numărul cazurilor creşte incontrolabil, chiar şi de la o oră la alta. Ieri a fost ziua neagră cu cele mai multe rezultate pozitive pentru virusul fără leac - 18 români au fost diagnosticaţi cu COVID-19. A fost şi o zi cu două premiere. Avem deja primul caz de transmitere comunitară. Este vorba de un bărbat din Constanţa, cadru medical, care nu a fost în nicio zonă afectată şi susţine că nu a luat contact cu vreo persoană suspectă. Cazul său a demarat o anchetă epidemiologică în 3 judeţe. Mai mult, ne confruntăm deja şi cu prima moarte suspectă - un bărbat din Piteşti a murit, seara trecută. Pacientul a venit în stare gravă, cu toate simptomele specifice, a fost resuscitat, i-au fost luate probe pentru COVID-19, însă a pierdut lupta cu viaţa la terapie intensivă. Se aşteaptă acum rezultatul analizelor.

România. 47 de cazuri confirmate pozitv cu noul coronavirus. Temut şi incontrolabil. Vârful acestei crizei a fost atins aseară, cu două premiere. Prima moarte suspectă. Un bărbat a ajuns la spitalul din Piteşti cu toate simptomele specifice virusului, printre care şi o infecţie pulmonară gravă. A intrat în stop cardiorespirator, a fost resuscitat şi i s-au luat de urgenţă probe pentru COVID-19. La scurt timp, bărbatul s-a stins la Terapie Intensivă. Acum se aşteaptă rezultatul analizei de la Institutul Matei Balş din Capitală.

În acelaşi timp, de la malul mării venea o altă veste. Unul dintre cele mai negre scenarii. Primul caz de transmitere comunitară. Un bărbat de 52 de ani - confirmat pozitiv cu coronavirus.

Cazul său a generat anchete epidemiologice în 3 judeţe. Constanţa, dar şi Neamţ şi Ilfov, acolo unde bărbatul a călătorit la începutul acestei luni.

Bărbatul a participat acolo cu fiica sa la un concurs de balet. Tânăra locuieşte însă în Ilfov. Acum şi ea a fost izolată şi i s-au luat probe. Mai grav este că bărbatul este asistent-şef la Spitalul Judeţean Conatanţa şi după ce s-a întors din Piatra Neamţ a mers două zile la serviciu. Abia pe 9 martie a început să se simtă rău şi a mers să îşi facă analize. Odată confirmată infecţia cu COVID-19, la spital s-au luat toate măsuriule.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

A fost ziua cu cele mai multe confirmări de coronavirus. 18 la număr. Cinci bărbați cu vârste între 22 şi 57 de ani, care s-au întors din Italia şi au fost duşi din vamă în carantină într-un centru din Arad, au primit rezultatul odată. Trebuiau să ajungă la spital, în Timişoara, cu o ambulaţă de victime multiple trimisă special, însă, autorităţile au anunţat că misiunea. s-a anulat, iar autospeciala s-a întors goală în Timişoara. Deocamdată nu se ştie unde se află pacienţii. Confirmat tot aseară este şi un tânăr de 20 de ani din Iaşi, întors tot din Italia şi băgat în carantină la Satu Mare. Acesta a fost transportat cu izoleta la spital în Cluj Napoca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Anchetă epidemiologică în 3 județe, după primul caz de coronavirus cu transmitere comunitară