Antena Meniu Search
x

Anchetă la spitalul din Aiud. Medicii sunt acuzaţi că au trimis acasă un băieţel cu clavicula ruptă, spunând că e "doar speriat"

Un caz care zguduie lumea medicală, a ieşit la iveală la Spitalul Municipal Aiud. Medicii care erau de gardă sunt acuzaţi că nu și-ar fi dat seama că un copil de un an și șapte luni avea clavicula ruptă, după o căzătură. L-au trimis acasă spunându-le părinților că "e doar speriat".   

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 12:07

Vezi și

Băieţelul ar fi căzut din scaunul special pentru luat masa de la o înălţime de aproape un metru. După un consult, medicii i-au spus mamei că băiatul nu are nimic și i-au prescris analgezice. Nu s-a putut face însă nicio intervenţie, întrucât din spital lipsesc specialiştii pediatri.

Attila Batiz, medic primar pediatru Spitalul Aiud: A fost cu o conştienţă prezentă şi cu reacţii normale la mediu, sigur speriat şi care plângea pentru că era după un traumatism, era cu dureri şi era şi speriat de mediul înconjurător, dar altfel fără probleme deosebite.

Văzând că în continuare micuțul nu se simte bine, părinții acestuia au plecat de urgență cu el la Cluj, unde medicii au constatat că avea o fractură de claviculă și un traumatism cranio-cerebral ușor.

Andreea Csiki, mama bebeluşului: Am fost trimişi acasă cu un copil cu clavicula fracturată şi mi s-a spus că nu are nimic. Copilaşul meu a primit acum îngrijirile necesare, are mâna imobilizată şi urmează să mergem la neurochirurgie cu el, ca să excludem orice risc. 

Pe acelaşi subiect

În prezent, conducerea spitalul din Aiud caută să îi ancheteze pe cei care se fac vinovaţi de această eroare medicală.

Anamaria Barbu, manager Spitalul Municipal Aiud: Am solicitat un punct de vedere medicilor care au contribuit la consultul copilului, am demarat o anchetă şi vom analiza în comisiile existente la nivelul Spitalului Municipal Aiud în vederea soluţionării acestui caz. 

Mama băieţelului va depune o plângere împotriva medicilor atât la conducerea spitalului cât şi la colegiul medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Anchetă la spitalul din Aiud. Medicii sunt acuzaţi că au trimis acasă un băieţel cu clavicula ruptă, spunând că e "doar speriat"