Antena Meniu Search
x

Video Ancheta de la Ferma Dacilor, aproape de faza condamnărilor. Dosare disjunse pentru fluiditatea procesului: un dosar a fost trimis la Tribulalul Militar

Ancheta tragediei de la Ferma Dacilor, mai aproape de faza condamnărilor. Judecătorii au decis să despartă cazul în trei dosare. Funcţionarii, pompierii şi patronii sunt investigaţi separat, iar asta va uşura drumul spre procese.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 31.01.2024, 20:34

Vezi și

Potrivit unor surse, s-a luat această decizie pentru  ca dacă în cazul incendiului cercetările sunt de durată, în ce privește modul în care s-au dat avizele, situația e cu mult mai clară. Ceea ce înseamnă ca am putea avea primele condamnări în urmatorele luni. Un dosar a fost trimis de la Prahova la București.

Tribunalul Militar trebuie să decidă dacă va fi redeschis urmărirea penală împotriva pompierilor care au făcut controalele la Ferma Dacilor și au închis ochii la toate neregulile. Tot astăzi, Laura Luiza Anghelina, angajata de la urbanism care a semnat cele trei certificate de edificare ale pensiunii Ferma Dacilor a ajuns a doua oară în fața procurorilor. Ca suspectă şi anchetată sub control judiciar.

În timp ce procurorii făceau audieri, rudele victimelor organizau la Ferma Dacilor o slujbă de pomenire

După mai mult de două ore de audieri, funcționara a făcut și primele declarații de la începutul anchetei. "Certificatele de edificare sunt conform legii. Ca o căzătură în cap dintr-un pom, aşa mă simt după aceste acuzaţii", a declarat Luiza Laura Anghelina. "Doamna Anghelina a cerut astăzi detalierea acuzatiilor pentru ca au o nota generică si lipsesc aspectele concrete", a declarat Antonie Popescu, avocat. Procurorii au audiat-o astăzi şi pe o colegă de birou a funcționarei, angajata și ea la direcţia urbanism de la primăria Gura Vadului.

În timp ce procurorii făceau audieri, rudele victimelor organizau la Ferma Dacilor o slujbă de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din a doua zi de Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ancheta de la Ferma Dacilor, aproape de faza condamnărilor. Dosare disjunse pentru fluiditatea procesului: un dosar a fost trimis la Tribulalul Militar