Antena Meniu Search
x

Video Angajaţii CNAS, în grevă pe durată nedeterminată: oamenii, lăsaţi să aştepte la uşi. Care sunt nemulţumirile protestatarilor şi ce aşteaptă de la Guvern

Angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cei ai caselor judeţene sunt, de astăzi, în grevă pe durată nedeterminată. Încă de la primele ore, angajaţii au refuzat să intre la serviciu, iar oamenii care au avut nevoie de acte au fost lăsaţi la uşă. Doar în Mureş, angajaţii au lucrat o oră, înainte de program.

de Angela Bertea

la 02.11.2023, 13:25

Vezi și

La Iaşi, protestul de la Casa de Asigurări de Sănătate i-a adus la disperare pe oamenii care aveau nevoie urgentă de un act sau o adeverinţă. Zeci de angajaţi din Iaşi au intrat astăzi în grevă generală alături de colegii lor din celelalte oraşe ale ţării. "Organizăm acest protest faţă de politica salarială care a atras migrarea resursei umane către alte domenii care sunt remunerate net superior. Sunt colegi care sunt nevoiţi să lucreze până la 15-18 ore pe zi", a declarat Monalisa Artenie, CJAS Iaşi.

Filiala Mureş, singura în care s-a lucrat. Doar o oră

Şi la Suceava, situaţia a fost aceeaşi. Cei care au venit la Casa de Asigurări de Sănătate din Suceava au găsit uşa închisă. Li s-a transmis că au ca variante de comunicare poşta clasică sau cea electronică. "Nu mai facem faţă din cauza numărului mic de salariaţi. Nu se prezintă nimeni la concursurile de angajare pentru că salariile sunt foarte mici", a declarat Andrei Nesteriuc, CJAS Suceava.

La Mureş, angajaţii au venit în ajutorul oamenilor şi au muncit totuşi ..timp de o oră, înainte de program. Cei care nu au ştiut de protest, au făcut cale întoarsă. Nu înainte să-şi verse năduful. "Între ora 8 şi 9 am asigurat programul cu publicul. În funcţie de cum evoluează lucrurile la nivel naţional se vor adapta, că e o acţiune a angajaţilor", a declarat Manuel Butiulică, CJAS Mureş. Protestatarii spun că, pentru a opri greva, aşteaptă soluţii de la Guvern. În ultimii 4 ani, peste 25% dintre angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate din ţară şi-au dat demisia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Angajaţii CNAS, în grevă pe durată nedeterminată: oamenii, lăsaţi să aştepte la uşi. Care sunt nemulţumirile protestatarilor şi ce aşteaptă de la Guvern