Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Bebeluş mort în braţele mamei, după un accident provocat de iubitul femeii, care era beat. Martorii, şocaţi când l-au găsit pe copil sub maşină

Un copil de nici doi ani a murit în braţele mamei, într-un accident urât, provocat de un prieten al femeii. Băut şi cu permisul suspendat, bărbatul a gonit pe o şosea din Dâmboviţa până a intrat într-un cap de pod. Maşina a fost spulberată. Roţile s-au desprins şi au zburat într-o curte. Copilul nu a avut nicio şansă. Mama nu îl aşezase în scaunul special de protecţie pentru bebeluşi.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 18.08.2023, 19:32

Vezi și

Accidentul oribil a avut loc pe o porţiune de drum drept. După ce a lovit capul de pod, maşina s-a răsturnat şi s-a rostogolit de mai multe ori. Impactul violent a aruncat roţile din spate, cu tot cu osie, la câţiva metri distanţă, într-o curte de peste drum. Forţa impactului poate fi apreciată din ce a mai rămas din maşină. Acum, roţile din spate zac lângă autoturismul avariat. Accidentul a fost fatal pentru copilul de un an şi nouă luni. În loc să stea într-un scaun special, aşa cum cere legea, el a fost ţinut în braţe de mamă pe bancheta din spate.

Ce spune mama copilului

"Am auzit bufnitura şi am venit să văd. Era foarte mult praf. Ce a fost mai şocant a fost faptul că am găsit copilul sub maşină", spune un martor. Mama bebeluşului şi bărbatul de la volan au scăpat cu răni uşoare, dar şoferul a fost reţinut de poliţişti. "Conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,28 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat", a declarat Ana Maria Liță, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa. "Era un prieten, pur şi simplu, care mă ajuta cu copilul. Problema este că n-am ştiut că a băut. Dacă ştiam că era beat... Oricum i-am zis: lasă maşina uşor că trebuie să luăm nişte Pampers la copil", a declarat mama copilului.

Poliţiştii care ancheteză tragedia cred că şoferul nu a mai putut să ţină drumul drept pentru că era ameţit de alcool. Urmele arată că pierduse controlul maşinii înainte să lovească, în plină viteză, capul de pod. Resturi din automobil au zburat în toate direcţiile, în locuri prin care trecuseră oameni cu puţin timp înainte. Copilul de un an şi nouă luni ar fi avut şanse să supravieţuiască dacă mama l-ar fi aşezat într-un scaun special, cred specialiştii în conducere defensivă. Potrivit legii, copiii sub 11 ani sau cu înălţimea mai mică de un metru şi 35 de centimetri trebuie să stea în maşină în scaune speciale, care să îi protejeze în cazul unui impact. Amenzile sunt între 580 şi 825 de lei.

"Vorbim despre viaţă sau moarte. Este simplu să pui copilul în scaun, fără centuri, sau scaunul doar să fie pus pe banchetă, fără să fie prins, iar la o simplă frână... în momentul ăla o să găsesc copilul sub scaune sau mai rău, sub bord", a declarat Sorin Bădică, expert conducere defensivă. Şoferul care a provocat accidentul va ajunge în faţa judecătorilor. O lege nouă spune că persoanele băute sau drogate care provoacă accidente mortale nu pot primi pedepse cu suspendare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Bebeluş mort în braţele mamei, după un accident provocat de iubitul femeii, care era beat. Martorii, şocaţi când l-au găsit pe copil sub maşină