Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Cum ar fi luat antrax cei trei bărbați internați de urgență în Iași. Bacteria a fost folosită ca armă biologică în SUA, în 2001

Alertă la Iaşi. Trei bărbaţi sunt internaţi la spital cu bănuiala că sunt victimele unei boli teribile, antrax, care poate fi mortală. Antraxul a devenit spaima planetei în 2001, când a fost folosit ca armă biologică, de terorişti, în Statele Unite. Bolnavii de la Iaşi au luat bacilul de la ferma de vaci unde lucrează, iar unul dintre ei a fost operat de urgenţă, din cauza complicaţiilor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.07.2023, 19:29

Vezi și

Medicii le-au făcut teste bolnavilor, ca să confirme bănuiala de antrax. Între timp, au început să le trateze simptomele. 

Soția unui pacient bolnav: Ameţea, nu putea să ajungă nici până la uşă. I s-a umflat mâna, ca pâinea s-a făcut. 

Cei trei bărbaţi s-ar fi contaminat în timp ce sacrificau vaci bolnave de antrax, la ferma unei cunoştinţe. Bacilul se transmite de la animal la om, dar nu şi între oameni. 

Dr. Florin Rosu, Spitalul de Boli Infecțioase Iași: Antraxul este o boală infecţioasă deosebit de gravă determinată de un bacil, de o bacterie foarte rezistentă. Cea mai gravă formă este reprezentantă de antaxul respirator. Boala avansează până la stadiul de șoc şi meningita, mortalitatea fiind de 90%. 

Pe acelaşi subiect

Anchetă la Iași, după alerta cu antrax. Inspectorii DVS au găsit animale îngropate

Inspectorii sanitar-veterinari au început ancheta la ferma de unde s-ar fi contaminat pacienţii. Au găsit nouă vaci îngropate în apropierea crescătoriei şi cred că patronul nu a raportat focarul de infecţie.

Gabriel Ciobanu, DSV Iași: Dacă se confirmă antrax, domnului i se va face dosar penal pentru că a ascuns boala. Vom face cercetări să vedem unde a fost dusă carnea. 

Ion Bostan, proprietar fermă: Am cumpărat nişte vite de la Botoşani. Știind ca atâția ani nu au fost probleme, de unde să apară? Cred că de la acelea. 

Cei trei bolnavi sunt în grija medicilor şi au mari emoţii: aşteaptă rezultatele analizelor ca să afle dacă sunt contaminaţi într-adevăr cu antrax. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Cum ar fi luat antrax cei trei bărbați internați de urgență în Iași. Bacteria a fost folosită ca armă biologică în SUA, în 2001