Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Doi bărbaţi, găsiţi electrocutaţi într-o piscină gonflabilă. "A vrut să îl scoată de acolo"

Moarte cruntă pentru doi bărbaţi din judeţul Braşov! Unul dintre ei se răcorea într-o piscină gonflabilă când a căzut un cablu electric în apă. Celălalt a încercat să îl salveze dar au fost amândoi electrocutaţi. Medicii nu i-au mai putut salva.

de Redactia Observator

la 16.07.2024 , 19:17

Tragedia a avut loc azi-noapte, în localitatea Racoş. Cei doi bărbaţi de 20, respectiv 40 de ani, se întorseseră de doar două zile din Franţa unde lucrau în agricultură. După o zi caniculară, s-au răcorit într-o piscină gonflabilă.

"Cel care a fost în pisicnă s-a electrocutat. Cel de-al doilea care a decedat a vrut să îl scoată de acolo. Am sunat la 112, a venit salvarea. Unul dintre ei era jos, cel în vârstă era cum era. Nu mai vreau să-mi amintesc. Cel tânăr mai avea puls, dar după 5-10 minute", a povestit Nicolae, prietenul victimelor.

Piscina era amplasată sub un panou electric din care ieşeau mai multe cabluri

Vezi și

Victimele nici nu au apucat să-şi desfacă bagajele cu care au venit. Piscina era un cadou pentru fiica bărbatului de 40 ani şi a fost umflată chiar în ziua tragediei.

Pe acelaşi subiect

"A fost feţita ziua în ea, noroc că nu s-a întâmplat nimic. Seara s-au băgat ei", a continuat prietenul victimelor.

Piscina era amplasată într-un loc periculos: sub un panou electric din care ieşeau mai multe cabluri. La un moment dat, un fir a căzut în apă, iar bărbatul de 40 de ani a fost electrocutat şi a murit pe loc. Prietenul său de 20 de ani a sărit imediat să îl salveze, dar a avut acceaşi soartă tragică.

"A vrut să sară în ajutor, dar a călcat în apă şi încă era sub tensiunea cablului. Când băiatul a intrat, l-a prins de cap şi el s-a electrocutat, cred că de el, că nu s-a atins de fir. Noi i-am prins, i-am pălmuit, le-am dat apă. dar deja n-am mai putut să facem nimic", spune Nicolae, prietenul victimelor.

Luna trecută o tragedie asemănătoare a avut loc în judeţul Cluj. Un bărbat de 46 de ani şi părinţii lui de 70 de ani au pierit încercând să se salveze unii pe alţii, după ce un cablu electric ce atârna deasupra bazinului a căzut în apă.

În astfel de cazuri, este foarte important să ştii cum acorzi primul ajutor ca să nu devii şi tu victimă. Deconectează sursa de electricitate care a provocat accidentul şi îndepărtează victima de lângă cablu cu un obiect prin care nu trece curent - făcut din lemn, plastic sau cauciuc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Doi bărbaţi, găsiţi electrocutaţi într-o piscină gonflabilă. "A vrut să îl scoată de acolo"