Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Doi copii, de 12 şi 14 ani, la un pas de moarte. S-au electrocutat jucându-se pe vagoane, în gara Ghighiu din Prahova

Doi copii de 12, respectiv 14 ani, s-au electrocutat aseară după ce s-au jucat pe nişte vagoane de tren garate în apropiere de staţia Ghighiu, din Prahova. Ambii au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu, în stare gravă, cu arsuri de gradul 2 şi 3! Martori la întreaga scenă au fost alţi doi prieteni, care îi însoţeau. Tot ei l-au sunat pe unul dintre părinţii victimelor.

de Ana Maria Munteanu

la 07.09.2024 , 07:46

Ora 20:30. Ploieşti, în apropiere de staţia Ghighiu. Un apel disperat la 112 anunţă că propriul copil este grav rănit într-o staţie de spălare a vagoanelor, însă locaţia exactă este incertă. Minute în şir, salvatorii încearcă să găsească adresa.

Doi copii, electrocutaţi pe un vagon

Zona este una foarte greu accesibilă! Cel mai probabil, cei patru copii au străbătut câmpul din apropiere pentru a ajunge aici. Apoi, băiatul de 12 ani s-ar fi urcat pe unul dintre vagoane fără să îşi dea seama o clipă la ce riscuri se expune. Din păcate, acela a fost şi momentul în care a fost electrocutat.

Vezi și

Vagonul, aflat sub tensiune, s-a dovedit a fi o capcană aproape mortală. S-a format un arc electric în care atât copilul de 12 ani, urcat pe vagon, cât şi un amic în vârstă de 14 ani sunt prinşi. Prin trupul firav al copilului de 12 ani trec aproape 27.000 de volţi. Medicii îl găsesc inconştient, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corporală.

Pe acelaşi subiect

"De asemenea, un altul de 14 ani a suferit şi el vătămări corporale, fiind electrocutat", a declarat Maria Magdalena Rădulescu, IPJ Prahova. Deşi avea arsuri pe mâna stângă, adolescentul a fugit după ajutoare. În primă fază, al doilea copil este de negăsit, dar pompierii l-au identificat nu foarte departe de locul unde s-a întâmplat totul.

"Cei doi minori au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate", adaugă Maria Magdalena Rădulescu, IPJ Prahova. Mai exact, ambii au ajuns de urgenţă la Spitatul Grigore Alexandrescu din Capitală. Ceilalţi doi parteneri de joacă au asistat îngroziţi la întreaga scenă. Doar o minune a făcut că ei au scăpat nevătămaţi. 

Poliţiştii au deschis acum un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Specialiştii recomandă oamenilor să nu ignore semnele și indicatoarele de avertizare pentru că riscul de electrocutare există şi fără contactul direct cu firul de înaltă tensiune, iar pericolul este iminent. 

Ana Maria Munteanu Like

Cred cu fermitate că jurnalismul de calitate ar trebui să fie de neclintit. Pentru asta fac tot ce îmi stă în putință să scot la iveală adevărul din orice “poveste”.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Doi copii, de 12 şi 14 ani, la un pas de moarte. S-au electrocutat jucându-se pe vagoane, în gara Ghighiu din Prahova