Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE. Femeie, strivită în mașină de o grindă de 10 tone lovită de un camion, pe DN6. "Hai mai repede, că mor"

O maşină în mers a fost strivită de o grindă metalică de 10 tone şi o femeie a murit pe loc. Limitatorul de înălţime a fost agăţat de un camion care căra mai multe utilaje. Patronul şoferului susţine însă că el a respectat legea, însă administratorul drumului ar fi înălţat stratul de asfalt. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul de pe camion riscă pedeapsa cu închisoarea. 

de Redactia Observator

la 23.01.2024, 19:29

Vezi și

Imaginile înfiorătoare s-au petrecut la prânz pe Drumul Naţional 6, la nici 20 de kilometri de Caracal. Una dintre victime strigă cu ultimele puteri după ajutor, în vreme ce martorii asistă neputincioşi. Un camion care transporta mai multe utilaje a ignorat indicatorul rutier, a trecut în viteză şi a agăţat limitatorul de înălţime cu braţului unui buldoexcavator. Impactul violent a destabilizat grinda, iar bucata uriaşă de metal a picat peste maşină. Din ea a mai rămas doar un morman de fiare. 

  • Cristi Popovici, reporter Observator: Grinda de fier, lungă de 18 metri cântărește peste 10 tone și practic a strivit partea din față a autoturismului în care se aflau trei persoane: şoferul de 18 de ani, tatăl său de 42 de ani și femeia de 66 de ani, bunica băiatului. Din păcate, rănile femeii au fost prea grave, iar medicii nu au mai putut sa o salveze. În schimb, șoferul și tatăl sau au ajuns la spital, al doilea în stare foarte gravă.

Cei doi bărbaţi abia veniseră din Italia de câteva zile. Au mers în Caracal la cumpărături şi se întorceau acasă. 

  • Bărbat: O tragedie! Dumnezeu o ştii care sunt vinovaţii! Păcat că oamenii s-au pierdut.
  • Constantin Florian, victimă accident: Noi nu mai puteam să mai oprim. Am pus frână cât am putut şi a căzut pe capotă. A murit mama mea, băiatul e cu două picioare rupte în operaţie. 
Pe acelaşi subiect

Şeful şoferului de pe camion susţine că distanţa de pe indicatorul rutier a fost respectată. 

  • Octavian Vasile, patronul firmei de transport: Când a plecat din fermă a măsurat distanţa de la sol la vârful săgeţii cu care s-a lovit grinda şi a avut 4,05. Tot se fac măsurători pentru că se consideră că s-a înălţat asfaltul şi din cauza asta a lovit. 

Martorii tragediei îl contrazic. 

  • Angajat drumuri: Măsurătorilor au fost făcute de faţă cu Poliţia, sunt fotografii făcute. La marginea asfaltului 4,64 de metri, iar la centru are 4,46 de metri. 
  • Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Unul din braţele utilajelor nu era coborât între cale, nu era coborât în aşa fel încât să asigure înălţimea maximă. Acest braţ a acroşat grinda porţii de gabarit. 
  • Cristi Popovici, reporter Observator: În întreaga ţară sunt sute de astfel de limitatoare. Grinzile metalice sunt montate de administratorul drumului: CNAIR, consilile judeţene sau administraţiile locale. O parte din ele, ca şi aceasta, sunt întreţinute de CFR.  

Accident pe Drumul Naţional 6, în apropiere de Caracal. Autorităţile responsabile spun că şi-au făcut datoria

  • Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Şi poarta de gabarit, şi podul respectiv au fost evaluate anul trecut şi s-a constatat că ele sunt funcţionale. 

Justificările instituţiilor sunt trase la indigo cu reacţiile în cazul unui alt incident similar, petrecut în urmă cu 3 ani. În Neamţ, un camion care transporta un excavator a lovit grinda care limita înălţimea, iar în urma impactului a picat peste un microbuz ce venea din sens opus. Doi oameni au murit, iar alţi trei au fost răniţi. 

În 2008, în Tâncăbeşti, un şofer de camion care mergea cu bena ridicată a lovit o pasarelă care a picat peste alte două maşini. Doi tineri au murit, iar vinovatul a stat trei ani după gratii.

Tot închisoare de 3 ani, dar cu suspendare, au primit 3 persoane cu funcţii în Primăria Oraşului după ce poarta de intrarea în Timişoara a căzut în timpul unei furtuni peste un student care oprise maşina să filmeze vremea extremă. Structura metalică beneficiase de lucrări de reabilitare în valoare de 50.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE. Femeie, strivită în mașină de o grindă de 10 tone lovită de un camion, pe DN6. "Hai mai repede, că mor"