Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică: Cum a avut loc accidentul de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, în care un voluntar la Salvamont a murit pe loc: "Am auzit pernele bubuind"

Salvator pe munte, victimă pe şosea. Este povestea tragică petrecută astăzi pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Un TIR a spulberat trei maşini care staţionau pe banda de urgenţă. Unul dintre şoferi, voluntar la Salvamont, a murit. Un altul este în stare gravă în spital. Poliţiştii încă nu ştiu cum s-a produs accidentul. Cel mai probabil şoferul camionului a adormit la volan.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 26.05.2021, 20:13

Vezi și

"Am auzit pernele bubuind. Şi l-am întrebat pe fratele meu ce se întâmplă. El nu mai putea nici să vorbească".

Este mărturia unuia dintre supravieţutiori. A văzut moartea cu ochii pe autostrada Bucureşti-Piteşti. 

Se întorcea împreună cu trei prieteni acasă, la Piteşti, în caravană. Fuseseră cu stupii la Lehliu. Erau cu două maşini şi o autostupină, când la kilometrul 40, în apropiere de localitatea Căscioarele, unul din autoturisme a avut o problemă tehnică. Au oprit toţi în coloană. Chiar în acel moment şoferul unui autocamion a intrat în în cele trei vehicule care staţionau. Impactul a fost atât de violent că a aruncat autostupina, prima maşină din coloană, peste parapet şi aproape că a zdrobit celelalte două maşini. 

Martori la tragedie, supravieţuitori

Pe acelaşi subiect

"Eram în spate cu ultima maşină. Şi aici a avut pană...curgea benzina, motorina, curgea apa răcitor. Şi dupa aia am auzit bubuitura în spate", spune un alt supravieţuitor.

Doi şoferi au ieşit din maşină pe picioarele lor. Al treilea, şoferul maşinii din mijloc, nu a avut însă nicio şansă. Mircea Geantă avea 45 de ani, era voluntar la Salvamont Argeş de mai bine de 20 de ani, era pasionat de alergat montan şi de albine. 

"A căzut ca un fulger asupra noastră. Colegul nostru era un tată excepţional. Avea o fetiţă de 14 ani, se iubeau enorm amândoi. Avea o mamă în întreţinere, era un pasionat de munte şi pentru salvarea de vieţi. I se spunea Porto. Era un om deosebit. Un coleg excepţional. De fiecare dată sărea în ajutorul turiştilor, când aveam nevoie de oameni era printre primii care se oferea", spune Toma Cristian, şef Salvamont Argeş.

Colegul lui, voluntar şi el la Salvamont Argeş, este internat în stare gravă, în spital. 

"M-am cam speriat. l-am scos din maşină afară, şi-a revenit. A ieşit pe picioarele lui, sprijinit de mine" 

"Ştiu că era la secţia de chirurgie, dar nu mi-a spus nimeni dacă intră în operaţie sau nu. Am aflat doar că are o problemă în zona cervicală, ceva în partea din faţă la coaste, probabil că centura l-a forţat un pic. Centura de regulă ne salvează chiar dacă ne mai şi răneşte pe alături", spune soţia şoferului.

Şoferul TIR-ului ar fi adormit

Poliţiştii încearcă să afle cum s-a produs accidentul. Martorii spun că şoferul TIR-ului ar fi adormit la volan. Cert e că nu era băut. Pe de altă parte, potrivit legii, nu putem staţiona pe banda de urgenţă decât în situaţii speciale. Cu atât mai mult nu se poate opri în coloană. 

"Dacă apar probleme tehnice la autoturism sau probleme de sănătate ale şoferului sau pasagerilor, sunt cazuri speciale", spune subinspector Alexandru Andronache.

Şoferul TIR-ului a fost audiat şi este cercetat penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Autorităţile vor analiza tahograful tirului pentru a stabli câţi kilometri a condus şoferul şi dacă făcuse pauzele obligatorii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Animaţie grafică: Cum a avut loc accidentul de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, în care un voluntar la Salvamont a murit pe loc: "Am auzit pernele bubuind"