Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul înfiorător în care un bebeluș a căzut din mașină, prin portieră: "Părinții sunt disperați!"

Tragedie în Caraş-Severin. Un copil de un an a ajuns în stare foarte gravă la spital, după un accident incredibil. Băiatul a căzut din maşină, a alunecat din scaunul special in care statea fara centurile puse. În lume, la fiecare opt minute, un copil moare într-un accident rutier. România rămâne în continuare fruntaşă în acest clasament sumbru.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 23.06.2022, 19:21

Vezi și

Nenorocirea s-a petrecut într-o fracţiune de secundă. Tatăl era la volan, în timp ce mama copiilor era în spate cu cei doi copii. Femeia s-ar fi întors să îi pună centura de siguranţă băiatului mai mare, care se afla în alt scaun special. Mezinul familiei, un copil de doar un an şi trei luni, era în scaunul său fără centură când, într-o curbă, a alunecat, a lovit portiera, uşa s-a deschis şi băieţelul s-a izbit puternic de şosea.

Bunicul copilului: Atât o putut să îmi spună fata... că s-a trezit că copilul nu mai era în maşină, când şi cum nu ştiu. Sunt disperaţi!

Alina Beoeru, IPJ Caraş-Severin: Conducătorul auto, de 44 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest, stablindu-se că nu a consumat băuturi alcoolice.

Disperat, tatăl a fugit cu copilul la spital după accident

Pe acelaşi subiect

Băiatul a ajuns la Caransebeş în stare foarte gravă. Spitalul nu are însă secţie de chirurgie şi traumatologie pediatrică. 

Dr. Liuba Loredana, director medical: S-au început manevrele de resuscitare, s-a reuşit să se repornească cordul, pacientul a fost în comă şi a fost transferat în stare gravă cu elicopterul.

Băiatul e internat acum la Spitalul Louis Ţurcanu din Timişoara. Starea lui nu s-a îmbunătăţit. Părinţii sunt devastaţi. 

Dr. Cosmina Cucui, şef secţie ATI: Copilul rămâne într-o comă de gradul patru, în moarte cerebrală, cu suport din toate punctele de vedere maximal. Şansele sunt practic inexistente de supravieţuire în acest moment. 

Nenorocirea ar fi putut fi evitată, dacă se respectau regulile de siguranță rutieră

Părinţii trebuie să asigure şi copiii şi scaunele în centuri înainte de orice călătorie. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Copiii cu vârstă de un an trebuie sa stea în scaunul destinat lor, poziționat cu spatele la direcția de mers, fixat obligatoriu în centurile de siguranță care pot face diferența dintre viata și moarte chiar si în cazul unui accident minor.

Sorin Bădică, expert auto: Vorbim despre viaţă sau moarte. Este simplu să pui copilul în scaun, fără centuri, sau scaunul doar să fie pus pe banchetă, fără să fie prins, iar la o simplă frână... în momentul ăla o să găsesc copilul sub scaune sau mai rău, sub bord. 

 Alice Dona Mitu - fondator Siguranţa Auto Copii: În momentul în care ne deplasăm, dacă nu suntem asiguraţi, vorbim de proiectile. 

Scaunul auto pentru copii e obligatoriu. Părinţii care nu îşi transportă copilul în dispozitive fixate pe scaun sau în centură riscă amenzi de la 825 de lei şi 3 puncte de penalizare. Legislaţia spune că toţi copiii cu înălţimea mai mică de 135 de centimetri trebuie transportaţi în scaune auto speciale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs accidentul înfiorător în care un bebeluș a căzut din mașină, prin portieră: "Părinții sunt disperați!"