Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs explozia de la Uzina Mecanică Băbeni. Patru oameni au murit spulberați în timpul unei operațiuni standard

Explozie puternică la uzina de armament Băbeni. Patru oameni au murit şi alţi patru au fost răniţi. Mai multe proiectile ar fi explodat în timpul unei acţiuni de dezamorsare a muniţiei scoase din uz. O operaţiune standard, care a avut un sfârşit tragic. Procurorii au deschis o anchetă. 

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 19:56

Vezi și

Mai mulţi angajaţi participau la dezarmorsarea muniţiei scoase din uz. Totul s-a întâmplat în timpul acestei proceduri standard. La un moment dat, proiectilele ar fi explodat, iar suflul deflagraţiei a fost atât de puternic, încât oamenii au fost pur şi simplu spulberaţi.

Dan Pascaru, ISU Vâlcea: Spaţiul în care s-a produs era un spaţiu foarte mic şi din cauza aceasta s-a întâmplat această nenorocire. 

Patru oameni au murit şi alţi patru au fost răniţi după explozia de la Uzina Mecanică Băbeni

Schijele din proiectile le-au provocat muncitorilor fracturi şi plăgi grave la nivelul feţei. 

Pe acelaşi subiect

Dan Pascaru, ISU Vâlcea: Făceau o prezentare la întregul personal, ca altfel nu aveau ce să caute acolo cele şapte persoane, cum se dezarmosează modelul respectiv. 

Pericolul era uriaş, aşa că imediat toţi angajaţii au fost evacuaţi. În imaginile suprinse la puţin timp după explozie se vede agitaţia de la poarta uzinei. Ambulanţele vin şi pleacă, iar curtea este împânzită de anchetatori.

Nu se ştie exact ce a provocat tragedia de la fabrica de armament

Însă, potrivit surselor Observator, vorbim cel mai probabil de o eroare umană. Momentan, procurorii vâlceni au deschis un dosar penal. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea: Se efectuează urmărirea penală sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. 

În uzina de la Băbeni, dezamorsarea muniției este principala activitate. Aici ajunge muniție din toată lumea, inclusiv din Asia. Uzina Mecanică Băbeni a fost înființată în 1983 și este concentrată pe producția de tehnologie militară. Este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România şi pentru NATO.

Nu este prima tragedie în curtea uzinei. În 2019, un tânăr de 22 ani a murit tot în urma unei explozii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs explozia de la Uzina Mecanică Băbeni. Patru oameni au murit spulberați în timpul unei operațiuni standard