Antena Meniu Search
x

Update Explozie la Uzina Mecanică Băbeni, patru morți și trei răniți după ce o mină antipersonal a sărit în aer. La fabrica de armament sunt și instalații nucleare

Explozie puternică la Uzina Mecanică Băbeni din Vâlcea. Patru oameni au murit după ce o mină antipersonal a explodat. Alți trei angajați au fost transportați la spital.

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 17:41

echipaj SMURD
Trei oameni au murit după ce o mină antipersonal a explodat la Uzina Mecanică Băbeni din Vâlcea. Alte două persoane și-au pierdut conștiența - Shutterstock (imagine ilustrativă)

UPDATE 17:30 Ce spune Poliția din Vâlcea, după explozia de la Uzina Mecanică Băbeni

"Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliției orașului Băbeni intervin în acest moment în orașul Băbeni, la Uzina Mecanică, unde ar fi avut loc o explozie, în urma căreia patru persoane au decedat, trei bărbați și o femeie și trei femei, cu vârste cuprinse între 42 și 52 de ani, au fost rănite, acestea fiind transportate la spital. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru asigurarea zonei și efectuarea cercetărilor pentru stabilirea condițiilor în care a avut loc evenimentul", au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.

Din primele informații, muncitorii lucrau la dezamorsarea unor mine antipersonal. Toți angajații au fost evacuați, imediat după deflagrație. Răniții au primit îngrijiri medicale la fața locului și au fost transportați la UPU Vâlcea. La Băbeni se dezamorsează muniție scoasă din uz.

Instalații nucleare la fabrica de armament din Băbeni

UPDATE 16:55 - La fabrica de armament existau și instalații nucleare cu uraniu sărăcit pentru inspecția sudurilor. Cei din Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) susțin că au discutat cu reprezentanții Uzinei din Băbeni și că materialele radioactive sunt ținute într-o cameră separată, nefiind afectate de explozie. Cu toate acestea, CNCAN va trimite o echipă în inspecție.

UPDATE 14:40 - Numărul celor răniți a crescut. Patru oameni au fost transportați la spital după explozia de la fabrica de armament din Băbeni. Este este clar, până la această oră, din ce cauză s-a produs deflagrația.

UPDATE 16:35 - Din primele informații sunt patru persoane decedate - trei persoane de sex masculin și o persoană de sex feminin. Alți trei răniți sunt conștienți și au fost preluați de catre Serviciul Județean de Ambulanță și transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Vâlcea.

Știre inițială: "ISU Vâlcea intervine pentru înlăturarea efectelor unei explozii generate de o mină antipersonal la Uzina Mecanică Băbeni. În urma exploziei au rezultat 3 persoane decedate, 2 inconștiente cu traumatisme. A fost alocat un echipaj de Descarcerare, SMURD Bunești, 2 ambulanțe tip C și 2 tip B, un echipaj ASAS de la GI Râmnicu Vâlcea. Deflagrația nu este urmată de incendiu", a transmis ISU Vâlcea.

Nu este prima explozie de la Uzina Mecanică Băbeni

O altă explozie a avut loc pe 16 mai 2019 la Fabrica de Armament din Băbeni, din județul Vâlcea. Un angajat de 22 de ani a murit atunci. Medicii care l-au resuscitat pe tânăr nu l-au mai putut salva și au declarat decesul.

Uzina Mecanica Băbeni a fost înfiinţată în anul 1981 ca parte din Sistemul Naţional de Apărare și are două capacităţi de fabricaţie: capacitate militară de încărcare produse de artilerie şi delaborare muniţie și capacitate de execuţie ambalaje de lemn pentru industria militară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Explozie la Uzina Mecanică Băbeni, patru morți și trei răniți după ce o mină antipersonal a sărit în aer. La fabrica de armament sunt și instalații nucleare