Antena Meniu Search
x

Video Animaţie grafică. Cum s-a produs incendiul de la metrou: "S-a văzut pe colţ o flacără. În mers a început să bubuie. Bubuia ziceai că eşti la ultimul bombardament"

Haos, fum şi panică la metrou! 200 de călători au crezut că-şi vor găsi sfârşitul în subteran după ce un tren s-a oprit brusc în tunel la Piaţa Romană. Îngroziţi, oamenii povestesc că au auzit bubuituri şi au văzut flăcări ieşind din spatele garniturii. Au fost evacuaţi pe şine şi zeci de pompieri i-au aşteptat la suprafaţă cu măşti de oxigen. Traficul în capitală a fost complet blocat. Şi la această oră se circulă pe un singur fir.  

De Mădălina Iacob la 24.05.2022, 19:50
Vezi și

Călători- Conductor: Să vină pompierii!

E cabina încuiată, haideţi să dăm în spate să scăpăm. 

-Nu! Cum să dăm în spate. 

- Face flamă. 

Pe acelaşi subiect

- Suntem prizonieri aici, ce dracu'! 

- Dădeau înapoi, voiau să ne omoare în... mea! 

Mecanic: Hai, e bine, da? Ia-o după domnul. Nu vă grăbiţi!

Martor: Ieşea fum şi ne-a fost frică că murim asfixiaţi. 

Panica s-a instalat în jurul orei 9. Călătorii unei garnituri care se îndrepta spre Piaţa Romană au auzit o explozie.

Ana, pasageră metrou: S-a văzut pe colţ o flacără. În mers a început să bubuie. Bubuia ziceai că eşti la ultimul bombardament. Erau oameni cu copii, erau copii mici. 

Vagoanele s-au umplut de fum, iar mecanicul nu ar fi reacţionat în niciun fel, spun oamenii. 

Martoră: Am rămas blocată în metrou. În partea aia e fum. 

Ana, pasageră metrou: Nu s-a oprit metroul până nu ne-am dus noi să batem în uşă la conductor. El habar nu avea de nimic. El voia să plece în continuare şi să ne dea pe noi afară de acolo. Dispecerul îi zicea că, nu, să dea înapoi spre Piaţa Romană. A încercat să dea cu spatele şi a început iar să bubuie. 

Timp de minute bune, a fost haos. 

Călători: Spune-i să-l oprească!

- Nuuu! 

Conductor: Dăm în spate.

-Doamne fereşte! 

- Nu mai mişcaţi, domnule, metroul!

- Scoate capul pe uşă şi uită-te la foc, e flacără! 

Tot pasagerii sunt cei care au sunat la 112. În Bucureşti, a fost activat planul roşu de intervenţie. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: Zeci de echipaje intervin acum la Piaţa Romană după ce staţia s-a umplut de fum. Cirulaţia este oprită în acest moment. 

Orlando Şchiopu, ISU: A fost flacără la o cutie cu conductor la nivelul şinei. Am trimis spre locul evenimentului suplimentar inca 20 de autospeciale de pompieri.

Bogdan Opriţa, coordponator UPU Smurd: Au fost dislocate 31 de echipaje de prim ajutor, practic toate echipajele de intervenţie disponibile la momentul acela în Bucureşti.

Pompierii au coborât în staţie, iar oamenii au fost evacuaţi prin tunel, pe şine. 

Pompieri: Vă rog frumos, toată lumea calm. Nu vă panicaţi că mergem prin culoar şi vă scoatem.

- Sunt pregătite pentru intervenţie. Intri cu ele pe tunel. 

- Mergeţi pe partea asta, vă rog, pe partea asta!

Pompieri-călători: - Pompierii au venit abia acum. Mergem pe aici.

- Gata, nu mai plânge. Hai, uşor, ne calmăm. Aveţi grijă aici!  

- Doamne ajută România de azi! 

- O luăm aşa toţi, pe jos, prin tunel. 

- Pe unde o luăm?Pe unde o luăm?

- Uşor pe aici! Haideţi, doamnă!

- Haideţi mai repede că vine trenul! Haideţi repede! 

172 de călători se aflau în acel moment în metrou. 25  dintre ai au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au primit oxigen, iar 2 au fost duşi la spital. 

Raed Arafat, şeful DSU: Persoane care au fost expuse la fum, persoane cu atac de panică. Din fericire, victime nu sunt.

Martori: Nu ne-au spus nimic. 

-Sute, sute. Şi maşini de pompieri si tot. 

- Asta este România, ştiţi cum este!

+ Am intrat în panică.

Iniţial, Metrorex a transmis că fumul s-a declanşat din cauza  "frânării" trenului, Totul ar fi pornit, de fapt, din cauza unei defecţiuni tehnice. În momentul în care trenul a ajuns în staţia din Piaţa Romană, tija care asigură stabilitatea vagoanelor s-a rupt şi a atins unul dintre firele electrice. 

Blocajul de la Piaţa Romană a dat peste cap circulaţia din tot Bucureştiul. În celelalte staţii de metrou, oamenii au aşteptat zeci de minute sosirea unei garnituri. 

Călători: E blocat!

-Oooh!

- Am înţeles că a luat foc metroul. 

Anunţ metrou: Trenul circulă în direcţia Berceni. Pentru direcţia Pipera veţi aştepta trenul la acelaşi peron. Atenţie, se închid uşile! Datorită unor probleme tehnice, circulaţia pe magistrala a doua se desfăşoară cu întârzierea trenurilor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!

Pe străzile din zonă, maşinile au circulat bară la bară. Cei care trebuiau să ajungă la serviciu au ales varianta transportului alternativ. Surpriză: preţurile au explodat. Nici la aceast oră, problema nu a fost rezolvată: trenurile au întârzieri şi se circulă pe un singur tronson. Metrorex spune că cercetările continuă pentru a stabili exact cauza defecţiunii. Un incident asemănător a avut loc şi la începutul lunii aprilie în staţia Basarab Şi atunci călătorii au rămas blocaţi în tunel şi au fost evacuaţi pe şine.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Animaţie grafică. Cum s-a produs incendiul de la metrou: "S-a văzut pe colţ o flacără. În mers a început să bubuie. Bubuia ziceai că eşti la ultimul bombardament"