Antena Meniu Search
x

Video "Mi s-a părut dubios atât de mult fum". O tânără povestește haosul de la metrou, după incendiul de la Piața Romană

A fost panică la metroul din Capitală, în această dimineață, după ce o garnitură care a plecat din staţia Piaţa Romană s-a defectat și a fost cuprinsă de fum. Șeful ISU București - Ilfov spune că a fost vorba despre un incendiu cu flacără la o cutie de conductori de la nivelul şinei. Metroul se afla în tunel, la o distanță de aproximativ 30 de metri de peron.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.05.2022, 20:41

Vezi și

Au urmat degajări mari de fum și zeci de minute de panică în rândul călătorilor care se aflau la acea oră în subteran. O tânără a povestit că, în momentul în care a observat fumul, s-a gândit să iasă din metrou, în siguranță. E revoltată că oamenilor nu li s-a spus ce se întâmplă: "Mi s-a părut dubios să fie atât de mult fum. Trebuia să ajung la Unirii și, când am observat atât de mult fum, am spus că cel mai bine ar fi să ies că nu era deloc în regulă. Unele persoane au ieșit, altele au continuat. În cele din urmă, când să ies din metrou spre scări, au venit pompierii și au spus tuturor să iasă afară. Totuși, ar fi trebuit să ne anunțe, ca să știm ce se întâmplă, de ce este atât de mult fum".

Defecţiunea s-a produs la o garnitură care a plecat din staţia Romană către Berceni, iar în momentul în care trenul a fost cuprins de fumul gros, acesta se afla deja în tunel. Oamenii au încercat să îşi acopere gura şi nasul cu ce au avut la îndemână, pentru a nu inhala fumul.

În cele din urmă, trenul a oprit şi călătorii au fost evacuaţi prin tunel. A fost realizată deconectarea de la alimentarea cu energie electrică şi solicitată intervenţia pompierilor. 

Zeci de oameni evacuați din subteran, după incendiul de la metrou. Două persoane au ajuns la spital

Pe acelaşi subiect

Incendiul din această dimineață, de la stația de metrou Piața Unirii, a dus la evacuarea a 172 de persoane, dintre care 25 au fost asistaţi medical. 

Raed Arafat a declarat că unii au fost expuși la fum, iar alții au avut atacuri de panică.

Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei, a spus că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei. El a precizat că la 8.43 au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu la o garnitură de metrou şi au trimis spre locul evenimentului, suplimentar, încă 20 de autospeciale de pompieri, care au fost amplasate la cele trei staţii de metrou, Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei. Întrebat de la ce a izbucnit incendiul, el a afirmat că se va analiza care a fost cauza. ”Se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport. A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei”, a mai spus Orlando Şchiopu.

Călătorii, evacuaţi prin tunel

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că defecţiunea va fi analizată de către o comisie tehnică de specialitate mixtă Metrorex - Agenţia de Investigare Feroviară Română.

"Metrorex informează că la ora 8:42, trenul care pleca din staţia de metrou Piaţa Romană către Berceni a prezentat o defecţiune tehnică cu degajare de fum, la ieşirea din staţie. Mecanicul trenului a încercat repornirea trenului în traseu, fapt ce nu a putut fi posibil", a transmis Metrorex.

Astfel, călătorii au fost debarcaţi în tunel, după scoaterea tensiunii pe ambele fire, sub supravegherea directă a echipelor de intervenţie Metrorex şi ISU, care luat decizia de activare a planului roşu.

Într-un final, toți călătorii au fost evacuați în siguranță. La această oră, circulația trenurilor de metrou se desfăşoară alternativ între Piaţa Romană şi Unirii 2, pe un singur fir. Pe restul magistralei, circulaţia se desfăşoară normal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » "Mi s-a părut dubios atât de mult fum". O tânără povestește haosul de la metrou, după incendiul de la Piața Romană