Antena Meniu Search
x

Video Filmul incendiului de la metrou: Două ore de haos şi panică în subteran. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două dintre ele au ajuns a spital

A fost haos la metrou, în această dimineaţă! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a activat planul roşu, după ce un tren de călători a rămas blocat, iar una dintre garnituri s-a umplut de fum. Mii de oameni au fost evacuaţi de pompieri din vagoane, iar o parte au fost nevoiţi să meargă pe şine până în staţii. Toate echipajele SMURD disponibile în Capitală au fost aduse la Piaţa Romană, pentru a interveni la nevoie. 25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi dintre ei au ajuns la spital.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 24.05.2022, 14:45

Vezi și

Ambianţă mecanic-călători: -Pentru evacuare, pe fir doi, da? Spre Romană!

- Ce facem? Coborâm acum?

- Da, da! Răbdare!

Două ore de haos şi panică în subteran

Pe acelaşi subiect

Aşa a început totul. Fum înecăcios, garnitura oprită, călători daţi jos şi conduşi prin tunel, de către pompieri, spre staţie. 

Mecanic-călători: - Vrei să ajuţi cu ceva? Coboară şi ajută doamnele!

- Dar nu există curent pe şine?

- Nu e, doamnă, nu!

- Vă spun de 20 de ori! Ce nu înţelegeţi?

Chiar şi aşa, oamenii au intrat în panică. 

Pompier: - Aveţi grijă la cablu!

Călători-pompier: - Să vadă toată lumea ce se întâmplă, în România! În drum spre ANAF, să plătesc impozitele!

- Uşor, uşor, uşor! Cu grijă!

- Staţi o secundă aici! 

- Pe unde o luăm? Pe unde o luăm?

În staţii, alt haos. 

Anunţ metrou: Pentru direcţia Pipera veţi aştepta la acelaşi peron! Datorită unor probleme tehnice, circulaţia în zona a doua se desfăşoară cu întârzierea trenurilor!

În Piaţa Romană au fost aduse mai multe maşini de pompieri şi ambulanţe, gata să intervină la nevoie.

Mădălina Iacob, reporter Observator: 80 de echipaje de pompieri intervin acum la Piaţa Romană după ce staţia s-a umplut de fum, Circulaţia este oprită în acest moment.

Raed Arafat, şef DSU: Au fost evacuate 172 de persoane de către pompieri după e a fost întrerupt curentul şi au fost asistate medical 25 de persoane dintre care 2 două au fost duse la spitaul Floreasca. 

Reprezentanţii Metrorex spun că garnitura cu probleme a fost achiziţionată din Spania, în 2014. 

Mariana Miclăuş, director Metrorex: Noi am intervenit cu instalaţia de ventilaţie pe evacuare automată, a fost un scurtcircuit între piesa respectivă şi şină şi a avut loc o degajare de fum.

Circulaţia a revenit la normal după două ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Filmul incendiului de la metrou: Două ore de haos şi panică în subteran. 25 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două dintre ele au ajuns a spital