Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Dana şi Nicolae au murit înghiţi de apele râului Timiş, chiar sub ochii copiilor

Tragedie fără margini într-o localitate de lângă Lugoj, acolo unde doi copii au văzut cum părinţii se sting sub ochii lor! Erau cu toţii la un picnic, când tatăl a intrat în râul Timiş, să se răcorească, deşi NU ştia să înoate. Când s-a dus la fund, mama tinerilor a sărit după el să îl salveze. A fost şi ea înghiţită de ape în doar câteva clipe. Medicii nu au mai putut face nimic pentru ei. Cei doi orfani vor fi crescuţi de acum de rude. 

de Redactia Observator

la 27.06.2022, 19:41

Vezi și

Dana şi Nicolae erau la un grătar pe malul râului Timiş cu cei doi copii, cumnatul şi fiul acestuia. Cu câteva minute înainte de tragedie un apropiat al cuplului a postat o fotografie cu ei zâmbitori şi relaxaţi. Apoi, Nicolae a intrat în apă să se răcorească deşi nu ştia să înoate.

A intrat prima dată bărbatul ei şi a zbierat. Şi nevastă- sa a zis către celălalt să meargă, să se bage, să-l scoată. Şi acela a spus că nu se bagă, spune un martor.

Dana a sărit în râu să îl salveze pe tatăl copiilor ei 

Aşa că a sărit ea după el în râu, deşi nici Dana nu se descurca mai bine în apă. A ajuns până la partenerul ei, dar nu a avut puterea să se ţină la suprafaţă şi s-au înecat amândoi. Chiar dacă râul nu pare adânc, în albie sunt gropi şi de şase metri, făcute cu excavatorul. De la suprafaţă nu se văd, aşa că Nicolae şi Dana s-au trezit dintr-o dată că nu mai ating fundul apei.

Pe acelaşi subiect

Acolo s-au băgat în apă ei, la intrarea aia. Acolo au făcut grătarele şi aici e groapă cum au săpat vreo 6 metri apa şi s-au băgat şi n-a mai ieşit niciunul, spune un alt martor.

Copiii celor doi au privit de pe mal cum le mor părinţii 

Când n-au mai ieşit la suprafaţă, fiul cumnatului celor doi a sunat la 112. Băiatul de 12 ani şi fata de zece ani au privit neputincioşi de pe marginea râului cum le mor părinţii. Trupurile le-au fost găsite de salvatori aproape de locul unde au intrat în apă abia după trei ore.

Uite-o pe Dana mică! (…) L-a găsit! Au fost unul lângă altul, acolo! Vai de capul meu, spun oamenii de pe mal.

În râul în care au pierit Dana şi Nicolae scăldatul e interzis.

Reporter: Aici e loc permis de scăldat?

Marton Beniamin Costeiu, viceprimar: Nu-i permis, cum să fie permis. Cândva au trecut maşinile de au scos piatră. (…) Uite acolo copiii, vedeţi unde stau copiii? Pe mijlocul apei, ce poţi să le faci. Şi acolo s-a înecat acum câţiva ani o fetiţă de 7-8 ani.

Copiii victimelor vor rămâne în grija unui unchi

Copiii victimelor vor rămâne în grija celorlalţi membri ai familiei, care sunt devastaţi de tragedie.

O durere mare în suflet. Sunt moş la amândoi copiii. Sunt nepoţii mei, trebuie să am grijă de ei în continuare, spune unchiul copiilor.

Adina Berar, psiholog: Extrem de important în zilele ce urmează este grija acordată minorilor, au mare nevoie de persoane care să le asigure suport emoţional pentru a-şi deplânge părinţii.

Şi localnicii sunt în stare de şoc.

A fost un om extraordinar, n-am cuvinte. Era o fată glumeaţă. Ştia să se facă respectată, spune o localnică.

Autorităţile locale vor să ajute familia şi copiii financiar 

Comunitatea încearcă să ajute familia şi copiii financiar. Primăria le poate acorda doar 300 de lei ajutor de înmormântare, dar Consiliul Local vrea să modifice hotărârea săptămâna aceasta ca să le dea mai mulţi bani.

Marton Beniamin Costeiu, viceprimar: Erau nişte copii foarte simpli, muncitori. O să fie ajutaţi, o să fie înmormântaţi cum se procedează la ortodocşi, creştineşte şi copiii o să fie ajutaţi şi după aceea.

Şi fabrica unde lucra mama copiilor a ajutat familia cu 5000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Dana şi Nicolae au murit înghiţi de apele râului Timiş, chiar sub ochii copiilor