Antena Meniu Search
x

Video ANIMAȚIE GRAFICĂ: Filmul accidentului cu trei morți din Bistrița-Năsăud. Greșeala care i-a ucis pe Alexandra și Robert

Trei oameni au murit aseară, iar un al patrulea este în stare gravă, în urma unui cumplit accident rutier petrecut în judeţul Bistriţa-Năsăud. Un student de 21 de ani a pierdut controlul maşinii într-o curbă şi s-a izbit de un autocar. Şoferul a murit pe loc, iar unchiul său şi o altă pasageră din maşină şi-au pierdut si ei viaţa.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 20:14

Vezi și

"Ea nu putea să îţi spună nu! Ea era Alexandra sau blonda, cum îi spuneam noi. Era mereu lângă noi. Nu puteai să fii trist în preajma ei", își amintește, îndurerată, sora tinerei care și-a pierdut viața în tragicul accident.

Alexandra, una dintre victime, avea 20 de ani. Îşi cumpărase bilet de tren, însă avea prea multe bagaje şi a decis să plece cu maşina, alături de Robert, care era şofer. Erau prieteni şi obişnuiau să meargă împreună la Cluj, unde erau studenţi, din localitatea suceveană Pojorâta. În autoturism au mai urcat un amic al tinerilor, dar şi unchiul lui Robert.

Diana, sora Alexandrei: I-am zis: Drum bun! Mi-a zis: da, vă aştept la Cluj să veniţi, să bem după sesiune pentru că eu o să iau toate examenele. O să reuşesc şi vă aştept la Cluj, apoi o să plecăm în vacanţă.

Trei morți în accidentul din Bistriţa-Năsăud. Visurile tinerilor s-au curmat tragic, la intrarea în localitatea Telciu

Pe acelaşi subiect

Din cauza vitezei, Robert nu a mai putut stăpâni maşina într-o curbă, a intrat pe contrasens şi s-a izbit de un autocar în care se aflau 37 de călători. Mergeau spre Sighetul Marmaţiei. În urma impactului devastator, autoturismul a ajuns în albia râului de pe marginea drumului. Autorităţile au activat imediat planul roşu de intervenţie. 

Șofer autocar: A venit din lateral. Dar a avut viteză, mi-a apărut în faţă.

Robert, unchiul său şi Alexandra şi-au pierdut viaţa. Singurul supravieţuitor din autoturism, un tânăr de 20 de ani, a fost găsit de salvatori prins între fiarele maşinii. A fost preluat de ambulanţă şi transportat la spital.

Camelia Strungari, purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Bistriţa: A fost supus unei intervenţii chirurgicale în regim de urgenţă, iar în prezent este internat în Secţia ATI, intubat, în stare gravă, sub observaţie şi tratament de specialitate. 

Rudele victimelor sunt în stare de şoc. Robert avea grijă de mama lui, care tot în urma unui accident rutier a rămas cu un handicap locomotor. Era student la Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj şi se ocupa de afacerea familiei. 

Tudor Zdrob, primar Fundu Moldovei: Familia băiatului se întorsese de câţiva ani din Spania. Îşi făcuseră şi o pensiune. El se ocupa de pensiune, mai aveam întâlniri cu asociaţia de turism la Primărie şi îl vedeam că el venea şi el ţinea legătura. Băieti harnici, oameni harnici, toți. 

Un bărbat a renunțat în ultimul moment să plece cu mașina implicată în accident

Unchiul şoferului fusese şi el plecat la muncă în Spania, însă a decis să rămână acasă. Pe reţelele de socializare, curg mesaje de condoleanţe. Prietenii tinerilor sunt împietriţi de durere. 

"Nu am cuvinte... încă am caietele de matematică de la tine cu care am trecut liceul. Stau şi mă uit la ele şi nu îmi vine să cred că tu nu mai eşti".

"Dumnezeu a luat în împărăţia lui două suflete nevinovate, doi tineri care aveau toată viaţa înainte şi care cu siguranţă ar fi ajuns unde şi-au propus".

Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Autorităţile susţin că accidentul de aseară a fost cel mai grav accident petrecut pe şoselele judeţului Bistriţa-Năsăud în ultimii cinci ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ANIMAȚIE GRAFICĂ: Filmul accidentului cu trei morți din Bistrița-Năsăud. Greșeala care i-a ucis pe Alexandra și Robert