Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Încă două cruci pe "Drumul Morţii". Erorile care au dus la moartea unui cuplu pe E85

O nouă tragedie pe Drumul Morţii, E85. Alin şi Alexandra, doi tineri care abia se căsătoriseră, au murit într-un cumplit accident de maşină. Şoferul a depăşit prin dreapta şi a nimerit într-o baltă de pe marginea şoselei care l-a proiectat pe contrasens. Specialiştii spun că DN 2 are o singură bandă, dar mulţi şoferi folosesc şi acostamentul. CNAIR spune că nu va lăţi drumul la două benzi, pentru că investiţia nu mai are rost, de vreme ce se face Autostrada Moldovei. 

de Cristina Filip

la 06.08.2024 , 07:47

Accidentul a fost filmat de un şofer care mergea cu 92 de kilometri pe oră când a fost depăşit de maşina în care se afla cuplul. În imagini se vede cum autoturismul galben merge aproape lipit de maşina din faţă. Încearcă o depăşire prin dreapta. Maşina intră într-o baltă de pe marginea drumului şi o ia necontrolat la stânga. Loveşte un autovehicul de pe sensul lui de mers, apoi intră într-o camionetă aflată pe contrasens.

Alin şi Alexandra aveau nunta programată anul viitor

Accidentul a venit după o succesiune de erori. Şoferul mergea cu viteză pe drumul cu limită de viteză de 100 de kilometri la oră. Mai mult, nu avea ce căuta pe acostament. La asta s-a adăugat şi ghinionul de a intra în apa adunată la marginea drumului.

Vezi și

În maşină se aflau Alin şi Alexandra Trifan. Doi tineri care încheiaseră căsătoria civilă în urmă cu mai puţin de două luni şi plănuiau căsătoria religioasă anul viitor. Alexandra avea 24 de ani şi lucra ca învăţătoare în Mihăilești. Alin, de 27 de ani, era inspector la Casa Judeţeană de Pensii Buzău. 

Pe acelaşi subiect

Cuplul fusese în vizită la mama lui Alin, în ziua accidentului. Accidentul a avut loc la întoarcere, la intrarea în Buzău.

E85 a căpătat renumele de Drumul Morţii

Doar pe porţiunea de şosea dintre municipiul Buzău şi limita judeţului Vrancea au fost ridicate 199 de astfel cruci în memoria victimelor care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere. Doar anul trecut, pe drumul european 82 de oameni şi-au pierdut viaţa. 

Oficial, E85 are o singură bandă pe sens. Şi un acostament de doi metri şi jumătate, care poate fi utilizat doar pentru staţionare. Însă şoferii s-au obişnuit să-l folosească ca pe o a doua bandă. 

În doar 5 minute, am observat peste 20 de maşini circulând pe banda interzisă. Aproape la fel de mult ca pe sensul regulamentar.

Iar în trafic, depăşirile pe partea dreaptă sunt la ordinea zilei. O altă problemă este lipsa separatoarelor.

"Nu de puţine ori în cariera mea am cerut cu insistenţă separatoare de sens, ceea ce nu există. Dacă ar fi fost separatoare de sens, bineînţeles că maşina era aruncată înapoi, iar consecinţele poate nu ar fi fost atât de tragice", spune Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere.

De-a lungul anilor, s-a cerut insistent şi lărgirea drumului, astfel încât să fie o şosea cu două benzi reale pe sens. Însă CNAIR nu are în plan investiţii. 

"Nu se justifică în primul rând ca şi cheltuială. Nu se justifică în momentul în care vei avea o autostradă paralelă cu DN2, cu E85. Statul român, în momentul acesta, construieşte A7, Autostrada Moldovei", spune Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Autostrada Moldovei ar trebui să fie gata în 2026.

Cristina Filip Like

Cred că profesia asta m-a ales pe mine înainte să o aleg eu pe ea. Nu întâmplător.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Încă două cruci pe "Drumul Morţii". Erorile care au dus la moartea unui cuplu pe E85