Antena Meniu Search
x

Update ANIMAŢIE. Poliţiştii clujeni şi-au pierdut unul din cele trei BMW-uri noi, în accident. Doar câţiva agenţi au dreptul de a le conduce

Nici nu au ajuns bine pe străzi, că maşinile de lux ale poliţiei au fost deja implicate în accidente rutiere. O autospecială de 33 de mii de euro a fost distrusă în urma unui carambol petrecut în Cluj-Napoca. Doi agenţi au ajuns la spital. Sunt doar trei astfel de bolizi echipaţi să prindă vitezomanii în tot judeţul Cluj.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.04.2023, 19:36

Vezi și

Accidentul a avut loc în această dimineaţă. Un şofer a vrut să treacă de pe prima pe a doua bandă dar nu s-a asigurat. A ajuns în faţa autospecialei de politie care circula în acelaşi sens. Ca să evite impactul, agentul a tras de volan la stânga şi a lovit două maşini care veneau pe contrasens. Una dintre ele s-a răsturant. Şi conducătorul auto vinovat a fost implicat apoi în carambol.  

Cum s-a petrecut accidentul cu autospeciala de poliție

Iulian Timșa, IPJ Cluj: Cei doi poliţişti au suferit leziuni având nevoie de îngrihiri medicale de specialitate.

Testările conducătorilor audio cu aparatul etilotest au indicat rezultate negative.

Pe acelaşi subiect

Unul dintre agenţi a rămas internat în spital.

Doru Danciu, spital Cluj: Prezentând un traumatism cranio cerebral şi mai multe contuzii la nivelul capului, în momentul de faţă se afla în stare stabilă

Este primul accident în care sunt implicate noile maşini ale poliţiei. Bolidul a fost făcut praf.

Alex Prunean, reporter Observator: În tot judeţul Cluj există trei astfel de maşini ale poliţiei. Au ajuns aici în urma cu mai putin de o luna, iar doar doi agenţi din fiecare structura instruiți în conducere defensivă au voie să le folosească. Un astfel de bolid costă 33 de mii de euro, iar maşinile sunt asigurate.

Poliţa RCA a unei astfel de maşini ajunge la 1500 de euro pe an. România a cumpărat 600 de automobile produse în Germania. Contractul de achiziţie este unul controversat fiind vizat deja de o dublă anchetă: a DNA şi a Parchetului European. Sindicaliştii din poliţie acuză o licitaţie cu dedicaţie pentru compania condusă de un apropiat al preşedintelui Iohannis.

Nu este singura maşină a poliţiei ieşită din uz. Un bărbat de 23 de ani din Caraş Severin a distrus cu barosul o autospecială, chiar lângă secție. S-a filmat chiar şi a postat imaginile pe internet. Tânărul a fost găsit câteva ore mai târziu. Justificarea lui? Nu suportă angajaţii ministerului de Interne. Este acum sub control judiciar şi timp de 60 de zile trebuie să treacă periodic pe la secţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Poliţiştii clujeni şi-au pierdut unul din cele trei BMW-uri noi, în accident. Doar câţiva agenţi au dreptul de a le conduce