Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Trei tineri olimpici au murit în accidentul din Mehedinţi, striviţi de un TIR. "Când am spart geamul, băiatul încă trăia"

Aveau planuri mari şi toată viaţa înante. Trei tineri au sfârşit tragic pe un drum din Mehedinţi, după ce şoferul de 19 ani a depăşit neregulamentar şi s-a izbit de un TIR. Toţi au murit pe loc. Una dintre tinere se antrena să devină poliţistă, iar verişoara ei de 22 de ani era studentă la Cluj.

de Redactia Observator

la 17.05.2023, 19:50

Vezi și

Martor: Ne-a rugat: "Vă rog frumos, scoate-ţi-i, că sunt prietenii mei"

Sub ochii prietenilor care se aflau în maşina din faţă, Laura, Mădălin şi Cristina au murit pe loc. Se întorceau de la un antrenament al tinerei de 18 ani care se pregătea să dea admitere la Şcoala de Poliţie din Câmpina. Cristina, verişoara ei, era studentă la Sociologie în Cluj. O altă fată, iubita şoferului, fusese lăsată acasă cu doar câteva minute înainte de accident.

Mărin, unchiul şoferului: Of, Doamne, dacă nu-l suna soră-sa să se duca să le ia pe fetele alea de acolo era bine şi acum. 

O depăşire riscantă le-a spulberat destinele

Pe acelaşi subiect

O depăşire riscantă, neregulamentară le-a spulberat destinul. Şoferul avea permis de doar cinci lui şi conducea maşina unui vecin. Între localităţile Bucura şi Vânju Mare, băiatul ar fi depăşit pe linie continuă o altă maşină şi s-a ciocnit frontal de un TIR. În urma impactului, autocamionul a rupt un copac de pe marginea drumului. Maşinai s-a făcut zob, apoi s-a răsturnat. Cei trei tineri au rămas captivi între bucăţile de metal, iar martorii nu au mai putut face nimic.

Martor: Am încercat să îi scoatem din maşină, când am spart geamul, băiatul încă trăia... 

Cristian Predoi, ISU Mehedinţi: La o primă evaluare fără semne vitale, am intervenit pentru descarcerarea acestora. Foarte dificilă intervenţia. 

Colegii şi profesorii celor trei tineri sunt şocaţi de tragedie. 

Viorica Papuc, director Liceul Teoretic Victor Gomoiu: Trei copii excepţionali. Copii cu bursă de merit, copii care au participat la olimpiade. 

Elev: Băiatul nu supăra pe nimeni, era un băiat de nota 10. M-a lăsat... fără cuvinte! 

Elevă: Am stat şi m-am gândit dacă a făcut chestia asta din amuzament sau poate chiar se grăbea undeva. Aveau viaţa înainte, aveau planuri. 

Cristina era educatoare, Mădălin se pregătea să plece în Franţa

Cristina avea 22 de ani şi absolvise acelaşi liceu din comuna Vânju Mare. Olimpică la sociologie, şi-a dorit să urmeze o carieră în domeniu. De curând, se angajase ca educatoare în Cluj. 

Prietena mamei Cristinei: O fată populară, cuminte, la locul ei. 

Mădălin voia să plece la părinţii lui în Franţa, după examenul de bacalaureat. Unchiul lui spune că o minune a făcut ca sora lui de 16 ani să nu îl însoţească în cursa spre moarte. 

Mărin, unchiul lui Mădălin: Pentru prima dată nu a luat-o pe soră-sa cu maşina. O lua tot timpul, ieri a zis: "nu, nu o iau". Era... Doamne, pâine de om. 

Anul trecut, peste 20 de mii de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere, în creştere cu 3% faţă de 2021. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Trei tineri olimpici au murit în accidentul din Mehedinţi, striviţi de un TIR. "Când am spart geamul, băiatul încă trăia"