Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Tren deraiat în Craiova, după ce mecanicul a trecut cu viteză peste macazuri. Haos în gările din ţară după incident

Un nou accident extrem de grav pe calea ferată:  un tren încărcat cu tone de cereale a deraiat noaptea trecută lângă Craiova. 11 vagoane au sărit complet de pe şine, după ce mecanicul ar fi trecut peste macazuri în viteză. Circulaţia feroviară a fost blocată în zonă şi s-a declanşat haosul în mersul trenurilor. Şase trenuri au fost anulate şi multe altele au avut întârzieri de sute de minute. Cel mai mult au avut de suferit călătorii care veneau de la Arad la Bucureşti. Garnitura a ajuns cu şapte ore întârziere la destinaţie.  

de Redactia Observator

la 16.01.2024, 19:32

Vezi și

Aşa arată imaginea dezastrului pe calea ferată. Un tren cu 35 de vagoane contorsionat şi tone de porumb vărsate pe câmp. Accidentul a avut loc în toiul nopţii între Craiova şi Caracal. Din primele date, mecanicul locomotivei care circula pe ruta Salonta-Roşiori de Vede nu ar fi fost atent şi ar fi trecut cu viteză peste macazuri.

Nouă vagoane au sărit de pe şine, iar alte 2 s-au răsturnat. Circulaţia în zonă s-a blocat complet. Trenurile au fost direcţionate pe rute ocolitoare. În gările din ţară oamenii s-au trezit cu sute de minute de întâzieri pe tabelă. 

Ore întregi de întârzieri

Călător: Are 250 de minute întârziere, 4 ore, ce să facem? Nu a spus nimeni nimic. Spun că vine trenul şi uite mai pun o oră întârziere, nici ei nu ştiu. 

Pe acelaşi subiect

Călător: Am plecat după 2 ore întârziere, oprea la fiecare gară şi stătea o jumătate de oră. Ne-a dus la Piatra Oltului, iar a schimbat locomotiva. Aici, iar cred că o să o schimbe. Sper să ajungem până la 12 noaptea. 

Din Craiova, călători au fost preluaţi de autocare şi duşi la destinaţie

Haosul s a întins până la gara de Nord. Pasagerii cursei de la Arad au ajuns în capitală cu 7 ore întâriere

Andreea Milea, reporter Observator: Traficul feroviar a fost complet dat peste cap. Şase trenuri au fost anulate până acum, iar alte opt nu vor mai efectua curse cel puţin până sâmbătă. Pasagerii care merg pe ruta Bucureşti-Craiova zilele acestea trebuie să se informeze din timp cu privire la cursa lor la ghişeele din gări şi să se înarmeze cu multă răbdare.

Călător: Au fost amabili, ne-au servit cu cafea. Ghinion că eu nu beau cafea. 

Pe fir au intrat inspectorii ITM

Reparațiile pe liniile distruse vor începe abia după ridicarea vagoanelor, dar deocamdată reprezentanţii CFR spun că nu este estimat un interval pentru redeschiderea circulației. Până atunci, operatorii trenurilor de pe ruta Craiova- Caracal sunt nevoiţi să găsească fire alternative pentru călători. Pasagerii care nu mai vor să călătorească pot solicita banii înapoi de pe bilete. 

Şi, ca de obicei, după un accdident încep anchetele. Pe fir au intrat inspectorii ITM. Patronul firmei private de transport marfă şi reprezentaţi ai CFR ului vor da explicaţii după incident. Mecanicul de tren a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ. 

Mugurel Tătaru, inspector ITM: S-a respectat procedura, incidentul a fost comunicat la Inspectoratul Teritorial de Muncă, noi am sosit acum să vedem despre ce este vorba. Mulţumesc! Avem treabă! 

Accidentele pe calea ferată se ţin lanţ

Cel mai grav accident feroviar a avut loc anul trecut, în martie, când o locomotivă a intrat cu 75 de kilometri la oră într-un tren de călători în gara din Galaţi. Atunci conductorul trenului a murit, iar şeful de tren, mecanicul şi un călător au fost răniţi. 

Un incident similar cu cel de astăzi a avut loc în urmă cu două luni în Gorj. 8 vagoane încărcate cu cărbune ale CFR Marfă au deraiat. Atunci, administratorii liniei de cale ferată dădeau vina pe infrastructura veche. 

Reprezentaţii CFR Infrastructură nu au răspuns până acum solicitării Observator pentru a anunta valoarea pagubelor inregistrate in urma accidentelor din ultimul an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Tren deraiat în Craiova, după ce mecanicul a trecut cu viteză peste macazuri. Haos în gările din ţară după incident