Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video ANIMAŢIE. Un tânăr a murit sub ochii tatălui, după ce două bărci s-au ciocnit pe Dunăre

Accident mortal în Deltă. Un tânăr de 34 de ani şi-a pierdut viaţa sub ochii tatălui său, după ce ambarcaţiunea în care erau s-a ciocnit de o barcă de pescuit şi s-a scufundat. Oamenii au fost aruncaţi peste bord în apa extrem de rece. Doi dintre ei au reuşit să se salveze şi au ajuns singuri la mal. Ceaţa densă şi viteza ar fi dus la tragedie, arată primele ipoteze.

de Cristina Niță

la 25.10.2024 , 19:34

Tragicul accident s-a petrecut dimineaţa devreme, pe o ceaţă extrem de groasă. Barca de agrement, în care erau trei persoane - Mihai, un bărbat de 34 de ani, tatăl lui şi încă un prieten, ieşea de pe canalul Arhipenco, un fir secundar al braţului Sulina şi principala cale de acces în Delta Dunării.

Oamenii erau aproape de prima localitate din zonă - Partizani, unde mergeau să-şi îngrijească animalele. N-au apucat să ajungă la mal. Ambarcaţiunea a fost lovită de una de pescari, de la o cherhana din Mila23. Doar barcagiul era în ea. Impactul violent a zguduit barca în care erau cei trei şi a scufundat-o. Toţi au fost aruncaţi peste bord, în apa adâncă de 11 metri. Doi dintre pasageri au reuşit să se salveze. Mihai, în schimb, a murit sub ochii tatălui.

Primul care le-a sărit în ajutor a fost pescarul care i-a lovit

Vezi și

Primul care le-a sărit în ajutor a fost pescarul care i-a lovit. Bărbatul s-a aruncat în apă când a văzut că barcagiul nu iese la suprafaţă. Era prea târziu însă. Tânărul n-a rezistat însă în apa care nu avea mai mult de 14 grade la 7 dimineaţa.

La fața locului au ajuns de urgență echipajele medicale. "A fost direcţionat un echipaj din cadrul detaşamentului Tulcea cu o ambarcaţiune sar, 2 echipaje ambulanţă, căpitănia Tulcea", a declarat Cristina Profir, purtător de cuvânt ISU Tulcea.

Mihai lucra la o firmă care organizează excursii în Deltă. Colegii spun despre el că era un barcagiu extrem de experimentat. "Cel mai vechi, cel mai priceput. Ei circulau des, au animale. Când e ceaţă se poate întâmpla orice", spune un coleg. "Regret enorm ce s-a întâmplat. Cunoştea foarte bine zona. El se grăbea să ajungă la animale, celălalt colecta peşte. Nu era însurat, nu avea copii, de aici începea viaţa lui", mărturiseşte un prieten.

Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este o combinaţie letală

Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori este o combinaţie letală: viteza, neatenţia şi ceaţa. "Pe ceaţă mergi cu grijă, eu de multe ori scot capul afară şi mai bine văd cu ochii, merg pe mal, nu exagerez. Uitaţi, eu am radar, cu radar vezi", explică un barcagiu.

Autorităţile trebuie să stabilească acum cine e vinovat pentru tragedie. "Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", a declarat Ionela Herdea, purtător de cuvânt IPJ Tulcea.

O anchetă fac şi cei de la Autoritatea Navală Română. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Un tânăr a murit sub ochii tatălui, după ce două bărci s-au ciocnit pe Dunăre