Antena Meniu Search
x

Galerie foto ANPC prezintă pozele pentru care a închis Taverna Racilor şi din Timişoara

După ce unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti, Taverna Racilor, a fost închis de comisarii de la Protecţia Consumatorului, inspectorii au luat măsuri şi în privinţa restaurantului din Timişoara. ANPC a găsit aceleaşi nereguli în al doilea restaurant al afaceristului Pescobar, între care mâncare ţinută în condiţii insalubre sau cu o dată de expirare depăşită, muşte, grătare ruginite, alimente stricate şi mizerie. 

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 13:03

În Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, inspectorii ANPC au găsit mai multe abateri, motiv pentru care s-a decis închiderea localului până când sunt remediate neregulile. Proprietarul, celebru sub numele de Pescobar, nu recunoaşte problemele şi îşi primeşte în continuare clienţii

VEZI ÎN GALERIE IMAGINI CU NEREGULILE DESCOPERITE DE ANPC

În ceea ce priveşte restaurantul Taverna Racilor din Timişoara, inspectorii ANPC au luat aceeaşi decizie în urma unui control. Comisarii de la Protecţia Consumatorului au decis să pună lacătul, după ce au descoperit zeci de nereguli. 

Nereguli grave găsite de inspectorii ANPC în urma controlului de la Taverna Racilor Timişoara

Pe acelaşi subiect

Operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale. 

"Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate 136 kg. O parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).

Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut", se arată într-un comunicat.

Inspectorii ANPC au pus în aplicare două sancţiuni contravenţionale, un avertisment şi o amendă contravenţională în cuantim de 15.000 de lei. Ca urmare au fost impuse măsurile de oprire temporară a serviciilor până la remediere, oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteți de acord ca evazioniștii sub 1 milion de euro să scape de închisoare dacă dau banii înapoi?

Observator » Evenimente » ANPC prezintă pozele pentru care a închis Taverna Racilor şi din Timişoara