Antena Meniu Search
x
LIVE

ANPC a închis şi Taverna Racilor din Timişoara, la două zile după operaţiunea din Bucureşti

Cunoscutul restaurant Taverna Racilor a fost închis de ANPC la Timișoara. După controlul de la restaurantul din Herăstrău, inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli și la localul din Timișoara. 

De Redactia Observator la 21.09.2023, 09:56
Vezi și

Inspectorii ANPC au călcat pragul Tavernei Racilor și la Timișoara. Acolo, la fel ca în localul din Herăstrău, au fost găsite mai multe abateri, motiv pentru care s-a decis închiderea localului până când sunt remediate neregulile. 

Ce nereguli s-au găsit în restaurantul lui "Pescobar" din Timișoara

Operatorul economic funcționează autorizat ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale. 

Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate în spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023. Parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor în condițiile de temperatură de refrigerare (toate produsele fiind congelate). Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător.

Pe acelaşi subiect

Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respecta condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător.  Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut.

În urma controlului, au fost aplicate 2 sanctiuni contraventionale. Un avertisment și o amendă contravențională în cuantum de 15.000 lei. Măsuri dispuse: Oprire temporară a serviciilor pană la remediere . Oprire definitivă de la comercializare și retragerea de la consumul uman al produselor neconforme.

"Pescobar" a redeschis iar Taverna Racilor, restaurantul închis pe bandă de ANPC

"Vă aşteptăm la Taverna Racilor!" Pescobar este celebru pe TikTok, acolo unde îşi promovează intens restaurantul. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului nu se lasă impresionaţi de succesul din online. În urma controalelor au închis de trei ori localul numai în această vară. În realitate însă, clienţii sunt tot la mese

Primul control din această vară a fost la începutul lunii iunie, când restaurantul a fost inchis temporar, după ce ANPC a găsit produse neconforme.

"E a treia oară când vin, mi se pare super ok. E același gust, aceeași calitate, aceleași prețuri, nu s-a schimbat nimic". zice un client. "Mâncarea e proaspătă, poate vrea cineva să facă rău, dar mâncarea prospătă", comentează un altul.

 Al doilea control s a terminat cu acelasi rezultat, închidere temporară. Dar tot pe hârtie. Iar recent, inspectorii ANPC au călcat din nou pragul localului. Au găsit zeci de kilograme de mâncare expirată, muşte în bucătărie şi rugină pe grătarele unde este preparată carnea. 

Reacţia lui Pescobar pe TikTok

"Pescobar" nu recunoaşte deficienţele şi spune că singura neregulă a fost legată de temperatura de transport a mărfii. "Eh, nu era nimic stricat. S-a întâmplat, greșeală omenească, ca să vină controlul exact în acel moment când a ajuns marfa și să constate că marfa în mașină era la minus 6 grade și s-a făcut proces verbal de confiscare", susţine Paul Nicolau, proprietar Taverna Racilor. 

O schemă de ocolire a legii, folosită de Pescobar, este schimbarea firmei pe care funcţionează restaurantul. În acest sens, ANPC a cerut schimbarea legii. Noul proiect ar permite închiderea punctului de lucru şi nu a firmei. "Acolo avem menţionat clar că acest lucru nu poate fi făcut şi în ce condiţii. Odată ce un punct de lucru a fost suspendat, activitatea nu poate fi reluată de o altă firmă", a precizat Horia Constantinescu, director ANPC.

Pescobar are trei localuri în ţară, însă doar cel din Herăstrău a fost găsit, în mai multe rânduri, cu nereguli. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » ANPC a închis şi Taverna Racilor din Timişoara, la două zile după operaţiunea din Bucureşti