Antena Meniu Search
x

Video Antrenat în România, cel mai bun din Belgia. Patrupedul Chaos detectează persoanele infectate cu COVID-19

Cel mai bun câine din Belgia, folosit la depistarea persoanelor infectate cu COVID-19, provine din România. Chaos a fost pregătit în primele luni de viaţă la Sibiu, după care a ajuns la Poliţia Federală din Belgia. Patrupedul din rasa Malinois a fost supus la nişte probe dificile pentru a "ocupa postul", dar le-a trecut cu brio. 

de Andrei Naiţă

la 14.03.2021, 09:25

Vezi și

Chaos este considerat cel mai bun dintre câinii folosiţi în Belgia pentru depistarea coronavirusului. Rezultate sale au fost uimitoare, iar foştii stâpâni ai câinelui din rasa malinois belgian sunt mândri că acesta a ajuns atât de departe.

Victoria Hadăr, reprezentnat Scoala de Dresaj Sibiu: Chaos, cum am mai spus, s-a născut, a crescut şi a fost predresat de către noi. A plecat la vârsta de aproximativ 8-9 luni. A fost o despărţire extrem de grea. 

Chaos, împreună cu alţi cinci câini poliţişti, au trecut prin probe de foc în cadrul unui program derulat de Poliţia Federală Belgiană, în colaborare cu două universităţi din Belgia. 

Bart Meeus, Poliţia Federală din Belgia: Suntem foarte bucuroşi să avem acest câine. Este foarte, foarte bun în munca lui şi acum a trecut evaluarea pentru depistarea COVID-19, cu rezultate foarte bune. Sunt bucuros să lucrez cu acest câine.

Pe acelaşi subiect

Victoria Hadăr, reprezentnat Scoala de Dresaj Sibiu: Belgienii sunt extrem de exigenţi. Ţin căţelul pe o perioadă de o lună, timp în care toate probele trebuie să fie la excelent trecute. În caz contrar, căţelul îţi vine înapoi acasă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Malinois-ul de la Sibiu nu este singurul câine antrenat în România care ajunge peste hotare. De la Şcoala de Dresaj din Sibiu, alţi şapte câini din aceeaşi rasă au ajuns să lucreze în structurile de Poliţie din Anglia şi Austria.  

Victoria Hadăr, reprezentnat Scoala de Dresaj Sibiu: Fetiţa, în curând, devine mămică. Aşteptăm cel puţin nouă puiuţi. Sperăm să fie la fel de buni ca şi restul puiuţilor care lucrează deja în diferite ţări din Europa. 

Câinii din rasa malinois belgian sunt antrenaţi să caute persoane dispărute sau să găsească explozibili, droguri ori alte substanţe periculoase. Acum, ei sunt folosiţi în mai multe ţări din lume pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Antrenat în România, cel mai bun din Belgia. Patrupedul Chaos detectează persoanele infectate cu COVID-19