Antena Meniu Search
x

Galerie foto La Sibiu, câinii polițiști sunt antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2

La Sibiu, câinii polițiști sunt antrenați pentru a depista persoanele infectate cu coronavirus. În anul 2020, la nivelul Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, a fost demarat un proiect care are ca scop instruirea unor câini pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-Cov-2, în special pentru structurile Poliției de Frontieră și Poliției Transporturi.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 12.02.2021, 16:15

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, joi, pregătirea patrupedelor a început încă de anul trecut, rezultatele urmând a fi prezentate în curând.

VEZI ÎN GALERIA FOTO A ACESTUI ARTICOL CUM SE DESFĂȘOARĂ ANTRENAMENTELE

"Este un proces în desfășurare și am convingerea că, în curând, vă vom prezenta rezultate concrete ale muncii colegilor noștri din acest centru.

De-a lungul timpului, în cei 70 de ani de existență ai instituției, s-au obținut rezultate  deosebite în  lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, investigarea criminalistică, limitarea migrației ilegale, salvarea de victime, desfăşurarea acţiunilor de ordine publică și, în curând, în lupta împotriva răspândirii virusului SARS-Cov-2. 

Am văzut astăzi, la Centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu, multă pasiune, profesionalism și dăruire din partea instructorilor din cadrul centrului și pot spune că rezultatul muncii depuse aici este extraordinar, el având la bază o relație specială, între câine și om.

I-am asigurat pe cei care își desfășoară activitatea în cadrul unității de la Sibiu că au întreaga mea susținere pentru eficientizarea și modernizarea acestui Centru. 

Îi felicit pentru profesionalismul de care dau dovadă și le urez totodata mult succes în misiunile viitoare. Am încredere în profesioniștii de aici, am încredere în cei pe care îi formează – în curajoșii și mereu la datorie câini de serviciu!", a transmis ministrul Bode, pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » La Sibiu, câinii polițiști sunt antrenați pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2