Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anunţ al ministrului Sănătăţii. La ce test vor fi supuşi toţi nou-născuţii de anul viitor

Toți copiii vor fi testați auditiv imediat după naștere, în maternitățile din spitalele de stat, astfel încât părinții vor ști dacă bebelușul are sau nu probleme de auz.

de Redactia Observator

la 06.12.2016 , 20:50

Anunţ al ministrului Sănătăţii. La ce test vor fi supuşi toţi noi-născuţii de anul viitor

Toți copiii vor fi testați auditiv imediat după naștere, în maternitățile din spitalele de stat, astfel încât părinții vor ști dacă bebelușul are sau nu probleme de auz, scrie news.ro

„De anul viitor, toți copiii nou-născuți în România, în spitalele din sistemul de stat, vor fi testați auditiv încă din maternitate, prin extinderea programului de screening auditiv la nivel național, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată până acum. Mai concret, în momentul în care părintele va pleca acasă din maternitate cu nou-născutul, va ști cu exactitate dacă acesta are sau nu probleme de auz”, a spus ministrul Vlad Voiculescu, la lansarea primului program de screening auditiv pentru nou-născuți.

Vlad Voiculescu a mai spus că Ministerul Sănătății a început deja procedura de licitație pentru achiziția celor 335 de aparate de screening auditiv.

Articolul continuă după reclamă

„Aparatele vor ajunge în toate locurile-cheie unde pot fi testați copiii hipoacuzici, adică în toate maternitățile din România, în spitalele cu secții de pediatrie cu paturi, de terapie intensivă, precum și în toate centrele de diagnostic ORL”, a precizat Voiculescu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Anunţ al ministrului Sănătăţii. La ce test vor fi supuşi toţi nou-născuţii de anul viitor