Antena Meniu Search
x

Anunţ ÎNGRIJORĂTOR! Planeta va fi mai caldă, mai "uscată" şi cu mai puţine resurse de hrană

Organizaţia Naţiunilor Unite trage un semnal de alarmă asupra efectelor îngrijoratoare pe care încălzirea globală le are asupra omenirii.

În cadrul unei vizite de lucru de la Yokohama din Japonia mai mulţi oameni de ştiinţă au dezbatut mai bine de o săptămână cel mai recent document care conţine informaţii cu privire la viitorul planetei.

Concluzia la care au ajuns este alarmantă: planeta devine un loc mai cald, mai uscat şi cu mai puţine resurse de hrană. Astfel, oamenii de ştiinţă au făcut apel la toate guvernele lumii să ia măsuri pentru a diminua efectele îngrijorătoare ale incălzirii globale.

“În următoarele decenii ne vom asuma încălzirea globală, iar lumea va arăta altfel. Deciziile pe care le vom lua acum vor determina riscurile pe care ni le vom asuma în viitor”, a declarat Kelly Levin, un expert în mediu şi energie al unui institut american.

Din 1950 şi până acum temperaturile au crescut cu aproximativ 0.6 grade Celsius. Cel mai bun scenariu prezentat de raportul de la Yokohama indica o crestere a temperaturii medii cu 1.6 grade Celsius in urmatoarele decenii, in timp ce alte estimari vorbesc de o incalzire cu 3.7 grade Celsius.

sursă: ziarulevenimentul.ro 

foto: descopera.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Anunţ ÎNGRIJORĂTOR! Planeta va fi mai caldă, mai "uscată" şi cu mai puţine resurse de hrană