Antena Meniu Search
x

Anunţul NASA schimbă lumea! Pe Marte există APĂ în formă lichidă

Agenția aerospațială americană, NASA, a anunțat că a găsit "cele mai solide dovezi" de până acum privind existența apei în stare lichidă pe planeta Marte

Vezi și

Agenția aerospațială americană, NASA, a anunțat că a găsit "cele mai solide dovezi" de până acum privind existența apei în stare lichidă pe planeta Marte

De-a lungul timpului, au apărut sute de zvonuri şi informaţii potrivit cărora Planeta Roşie poate susţine viaţa, dar aceasta este cea mai bună dovadă.

În mod normal, apa pe Marte fie se evaporă, fie îngheaţă din cauza mediului de la suprafaţa planetei, dar cercetătorii au descoperit acum apa în combinaţie cu diverse săruri, ceea ce îi sporeşte rezistenţa în faţa unor astfel de fenomene atmosferice.

Specialiştii au descoperit că apa în formă lichidă produce acele petele închise de pe suprafaţa planetei, denumite de NASA "Recurring Slope Lineae". Aceasta este apă bogată în săruri. "RSL apar când apa curge, în zilele calde, pe pantele de pe Marte şi până acum s-a presupus, dar nu era confirmat, că sunt cauzate de apele sărate care se infiltrează în sol. Acum, putem confirma că analizele spectrale, realizate în patru locuri diferite, confirmă teoria", susţine echipa NASA care cercetează planeta Marte, conform Independent.

Cercetătorii nu știu câtă apă este, sau de unde provine. Totuși, au câteva idei. Aceștia au dezvoltat o teorie conform căreia sarea de pe Marte absoarbe umezeala din atmosferă și astfel creează apă, sau poate gheața din interiorul planetei începe să se topească și astfel să treacă de la starea solidă la cea lichidă.

În orice caz, NASA are toate dovezile necesare pentru a susține că Marte poate găzdui viață, inclusiv viață umană. Așadar, tot ce trebuie să facem acum este să dezvoltăm modul în care vom coloniza Planeta Roșie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Anunţul NASA schimbă lumea! Pe Marte există APĂ în formă lichidă