Antena Meniu Search
x

Apelul disperat al soţiei lui Marian Drăgulescu, după ce campionul şi-a scos trofeele în stradă: 'Lăsaţi omul să îşi ducă menirea mai departe'

Scandal fără precedent între Federaţia Română de Gimnastică şi multiplul campion Marian Drăgulescu. După ce i-a fost interzisă participarea la Campionatul European de gimnastică, din motive medicale, sportivul şi-a scos trofeele în stradă, în faţa Ministerului, în semn de protest.

Vezi și

Scandal fără precedent între Federaţia Română de Gimnastică şi multiplul campion Marian Drăgulescu. După ce i-a fost interzisă participarea la Campionatul European de gimnastică, din motive medicale, sportivul şi-a scos trofeele în stradă, în faţa Ministerului, în semn de protest.

Simt că m-am antrenat ca prostul îşi bat joc de mine! Sunt dator să lupt pentru visurile şi idealurile mele, este apelul lansat de Marian Drăgulescu către oficialii din Sport.

În faţa Ministerului, cel mai titrat gimnast al României a protestat cu trofeele în stradă. 

Sportivul a vent cu peste 200 de medalii, dar şi cupe pe care le-a câştigat de-a lungul carierei lui. Astfel , el vrea să îşi arate nemulţumirea faţă de decizia Federaţia Română de Gimnastică.

Pe acelaşi subiect

Conducerea Federaţiei a decis să-l excludă pe Marian Drăgulescu din lotul care va merge la Campionatul European de la Glasgow. Problemele de sănătate ar fi motivul. Pe 11 iunie, sportivul a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord deschis, după ce a fost diagnosticat cu aritmie cardiacă. Deşi medicul care l-a operat i-ar fi permis să participe la competiţii, Insitutul Naţional de Medicină Sportivă nu şi-a dat avizul. 

Andreea Răducan, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică:

În momentul în care Institutul Naţional de Medicină Sportivă nu dă avizul de lucru şi de concurs unui sportiv, Federaţia nu poate încălca acest răspuns şi nu îşi poate asuma o chestiune medicală pe care noi o considerăm extrem de importantă.

Dr. Oren Iancovici, medic specialist cardiologie:

Nu mai are această aritmie. Eu, personal, am semnat un document pentru domnul Drăgulescu, că este apt de a face activitate sportivă de performanţă şi, din punctul nostru de vedere, nu există niciun impediment. 

Nici pe propria lui răspundere, mai marii din Sport nu vor să-l trimită la europene, deşi precedente au mai fost, acuză Drăgulescu. 

Marian Rădulescu, campion:

S-a întâmplat la foarte mulţi sportivi în trecut, inclusiv la mine în 2007, când am avut o accidentare la coloană, am concurat pe propria răspundere.

Scandalul s-a lăsat şi cu intervenţia poliţiştilor. 

Corina Drăgulescu, soţia lui Marian Drăgulescu:

România, salvează-ţi valorile! Nu lăsa valorile să moară pe stradă! Lasă-le să exceleze!

Marian Drăgulescu a purtat negocieri şi cu ministrul Tineretului şi Sportului, însă decizia a rămas aceeaşi. Participarea lui la campionat ar fi un risc prea mare, spune Ioana Bran. 

Ioana Bran, ministrul Tineretului şi Sportului:

Acest INS este singurul abilitat de a da un aviz de a putea participa sau nu la o competiţie de acest gen. Poate că ar fi bine ca Marian Drăgulescu să se gândească şi la sănătatea lui. 

Drăgulescu este cel mai medaliat gimnast al României din toate timpurile. Are în palmares 3 medalii olimpice, 10 medalii mondiale şi 18 medalii europene. O săritură chiar îi poartă numele, la aparatul care l-a făcut celebru. 

Corina Drăgulescu, soţia lui Marian Drăgulescu:

Oameni buni, miniştri, oameni cu influenţă, vă rugăm frumos, în genunchi, lăsaţi omul acesta să îşi ducă menirea şi karma mai departe!

Multiplul campion spune că va protesta în faţa Ministerului în fiecare zi, până la startul campionatului care va începe pe 2 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Apelul disperat al soţiei lui Marian Drăgulescu, după ce campionul şi-a scos trofeele în stradă: 'Lăsaţi omul să îşi ducă menirea mai departe'