Antena Meniu Search
x

Video Aplicaţia STB, pe Google Maps. Nicuşor Dan a testat-o: "Ne optimizează traseul". Ce arată experimentul Observator

STB a intrat în Google Maps. Autobuzele, tramvaiele şi troleibuzele apar în timp real pe hartă. Toate au sistem GPS. Aplicaţia va calcula cea mai bună rută în Bucureşti - Ilfov cu mijloacele de transport în comun. Sistemul a fost testat astazi de Nicuşor Dan şi de reporterii Observator.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.03.2023, 19:44

Vezi și

"Eu ca să ajung la Parcul Carol deschid aplicaţia şi văd că am 104, 123 schimb cu tramvaiul 7 sau 27, am si 385, schimb cu tramvaiul 47, după cum am si metroul de la Izvor la Unirii", spune Nicuşor Dan în timp ce testează aplicaţia. În paralel cu primarul general, am testat şi noi aplicaţia, doar că pe o altă rută. Vom porni de aici de pe bulevardul Regina Elisabeta, din centrul Capitalei spre zona Aviatorilor. Aplicaţia ne dă mai multe variante. O vom alege pe cea mai rapidă: 30 de minute până la destinaţia noastră. Avem 3 variante cu troleul, una cu autobuzul si va trebuie să schimbăm si cu metroul.

Ca să nu aşteptăm, am modificat ruta şi am ales autobuzul. Toate tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele STB apar, în timp real, pe Google Maps. "Avem un GPS care spune unde sunt, ele se văd pe aplicaţie şi aplicaţia. Ne optimizează traseul", a declarat Nicuşor Dan. Cât de optim este vom vedea la final. Aşa că ne continuăm drumul. La metrou, aşteptarea a fost ceva mai scurtă. După ce am mers două staţii cu autobuzul şi altele trei cu metroul am ajuns unde ne-am propus. Deşi iniţial aplicaţia ne-a apreciat un timp de 30 de minute pana aici, din centrul oraşului, am făcut în realitate, în jur de 3 sferturi de oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Aplicaţia STB, pe Google Maps. Nicuşor Dan a testat-o: "Ne optimizează traseul". Ce arată experimentul Observator