Antena Meniu Search
x

Doi părinți au dat în JUDECATĂ compania APPLE pentru moartea fiicei lor de numai cinci ani

Doi părinți au dat în judecată compania Apple, după ce un șofer care folosea aplicația FaceTime în timp ce se afla la volan, i-a izbit în plin cu mașina, omorând-o pe fetița lor, aflată pe bancheta din spate.

Doi părinți au dat în judecată compania Apple, după ce un șofer care folosea aplicația FaceTime în timp ce se afla la volan, i-a izbit în plin cu mașina, omorând-o pe fetița lor, aflată pe bancheta din spate a mașinii părinților.

Cei doi sunt de părere că moartea fiicei lor ar fi putut fi evitată, dacă Apple ar fi introdus opțiunea de blocare a aplicației atunci când utilizatorul este la volan, scrie The Independent.

Micuța Moriah Modisette, în vârstă de numai cinci ani, se afla pe bancheta din spate a mașinii parinților, în drum spre Dallas, în 2014, atunci când un alt autoturism a intra în ei. La volan se afla un tânăr de 22 de ani, care folosea aplicația FaceTime în timp ce conducea.

Fetița s-a stins la spital, ca urmare a rănilor suferite, iar părinții James și Bethany Modisette și cealală fiică a lor, Isabella au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma tragicului accident.

Pe acelaşi subiect

Șoferul este acum judecat pentru ucidere din culpă. 

Familia fetiței a dat în judecată gigantul Apple pentru că „nu a instalat și implementat software-ul pe care l-a patentat în decembrie 2008 pentru a bloca accesul utilizatorilor care sunt la volan la aplicația FaceTime”.

Specialiștii susțineau atunci că ar urma ca software-ul să foloseasc GPS-ul telefonului pentru a stabili viteza cu care circulă utilizatorul FaceTime la volan și să blocheze aplicația în cazul în care reprezenta un pericol.

FaceTime a contribuit „substanțial” la decesul lui Moriah, potrivit părinților ei, care au spus că dacă acel software ar fi fost instalat de Apple, accidentul nu ar mai fi avut loc.

Compania Apple nu a emis încă un punct de vedere cu privire la acuzațiile aduse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Doi părinți au dat în JUDECATĂ compania APPLE pentru moartea fiicei lor de numai cinci ani