Antena Meniu Search
x

Video ''Aprinde becul, copilul e mort!'' Lacrimi amare pentru Gabriel, bebeluşul din Olt găsit fără viaţă, imediat după externare. Va fi înmormântat într-un sicriu alb

Caz cutremurător în Olt. Un copil de numai 6 luni a murit la câteva ore după ce a fost externat din spital. Bebeluşul a trecut prin mâinile mai multor medici, dar după o săptămână de tratament, a fost trimis acasă. Chiar şi acum doctorii spun că cel mic era vindecat la externare, deşi pe certificatul de deces scrie că avea pneumonie. Poliţia a deschis dosar penal, dar conducerea spitalului nici măcar nu face verificări în acest caz. Atenţie, urmează detalii şi imagini cu puternic impact emoţional!

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 11.01.2023, 20:31

Vezi și

Tatăl: L-am luat în braţe, a râs cu mine. Acasă, când l-am adus râdea cu fraţii lui... 

Gabriel avea doar şase luni şi ar fi putut avea o viaţă în faţă. Înainte de Crăciun, copilul a început să se simtă rău, să aibă probleme respiratorii, iar părinţii l-au dus imediat la spital. Iniţial, la Spitalul Orăşănesc din Balş, unde a primit diagonosticul de bronșiolită acută. Pe 26 decembrie a fost externat. Dar în loc să fie mai bine, starea celui mic s-a înrăutăţit. Părinţii l-au dus din nou la spital pe 2 ianuarie. De data aceasta la Spitalul Județean de Urgență Slatina. A stat internat o săptămână, iar pe 9 ianuarie medicii au decis să-l trimită acasă. Câteva ore mai târziu, Gabriel s-a stins sub ochii părinţilor. 

Tatăl: Când s-a trezit nevasta mea din pat, copilul se trezea, mişca. Când a pus mâna pe el zice "aprinde becul" şi zice copilul e mort , e rece şi buzele vinete. Când am auzit am picat din picioare. 

După ce a fost tratat timp de o săptămână la Spitalul din Slatina, medicii au decis că s-a vindecat şi poate fi trimis acasă. O decizie pe care părinții nu au contestat-o, dar care cred acum că i-a fost fatală.

Pe acelaşi subiect

Părinţii cred că bebeluşul putea fi salvat

Sfăşiată de durere, mama lui Gabriel nici nu mai poate vorbi. Distrusă, femeia şi-a luat adio de la bebeluş pe reţele de socializare. ''Dumnezeu sa te ierte, îngerașul meu frumos! Ai plecat la îngeri și m-ai lăsat și inima ruptă de durere. Îngerii sa te păzească și să te aibă în grija lor și Dumnezeul să te aibă în paza lui, să te ocrotească. Drum lin, ochii mei, că cerul te iubește mami, puiul meu.''

Părinţii cred că băieţelul putea fi salvat şi îi acuză pe medici că l-au tratat cu superficialitate. 

"Au zis că e bine, i-au ieşit analizele bine. Au zis că e sănătos, i-au ieşit analizele bine.  Am avut încredere că au zis că este sănătos.''

Naşa: S-au uitat şi cei de la criminalistică, au citit raportul de externare şi, într-adevăr, trebuia să treacă prin examen de pneumonie, mama copilului spune că trebuiau să îi facă o perfuzie că aşa scrie în tratament şi nu i-au pus.  Trebuia făcut mai mult pentru copilul ăsta. A murit cu zile. 

Doctorii spun că cel mic era vindecat la externare

Explicaţia doctorilor? Copilul era complet vindecat atunci când a fost externat. 

Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Slatina: Au considerat că este în afara oricărui pericol, toată simptomatologia iniţială la prezentare se remisese... fără probleme respiratorii, fără semne de pneumonie, fără febră, fără vărsături, fără nicio altă problemă.

Reporter: Şi... cum se explică faptul că în doar 24 de ore s-a stins?

Emilian Postelnicu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Slatina: Nu avem cum să dăm detaliile astea până când nu avem raportul medicului legist în urma necropsiei. 

Pe certificatul de deces scrie negru pe alb: copilul avea pneumonie şi insuficienta respiratorie.

Părinţii nu ştiu încă dacă îşi vor căuta dreptatea în instanţă. Oamenii se tem că sunt prea mici pentru a lupta cu sistemul. 

Reporter: Dumneavoastră nu ştiţi de ce a murit copilul?

Tatăl: Nu ştim! Nu ne-a dat nimeni nicio explicaţie. 

Reporter: Aveţi de gând să faceţi şi altceva? Să îi daţi în judecată?

Tatăl: Nu ştiu că, na, acum nu e nici putere... 

Până acum, spitalul nici măcar nu a deschis o anchetă internă pentru a afla ce s-a întâmplat. Părinţii în schimb se pregătesc de înmormântare. Poliţiştii au deschis acum un dosar pentru ucidere din culpă şi aşteaptă rezultatele finale ale necropsiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ''Aprinde becul, copilul e mort!'' Lacrimi amare pentru Gabriel, bebeluşul din Olt găsit fără viaţă, imediat după externare. Va fi înmormântat într-un sicriu alb